0

”Maakunnan hajottaminen olisi suuri virhe” – Pertunmaan kunnanhallitus puoltaa Etelä-Savon yhtenäisyyttä

Pertunmaan kunnanhallitus otti maanantaina vahvan kannan Etelä-Savon nykyisten maakuntarajojen puolesta. Kunnanhallitus toteaa lausunnossaan, että maakunnan hajottaminen olisi suuri virhe. Kunnan lopullisesta kannasta asiaan päättää valtuusto seuraavassa kokouksessaan.

Kunnanhallitus lausui asiasta, sillä maan hallitus kysyy kunnilta kantaa sote- ja maakuntauudistukseen. Kuntien luottamuselimissä sekä lausuntokierroksella olevassa lakiluonnoksessa ratkotaan Etelä-Savon itäisten osien, eli Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan mahdollinen siirtyminen Pohjois-Savoon.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle myös sitä, että kunnanjohtaja Leena Ruotsalaiselle myönnettäisiin valtuudet vastata kunnan puolesta valtakunnallisessa lausuntopalvelussa aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Vastaukset on laadittu yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton, Essoten ja alueen kuntien kesken sekä hyödynnetty Kuntaliiton asiantuntijuutta.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.