0

Sähkökatkoja luvassa Mäntyharjussa ja Pertunmaalla perjantaina – ”Uusia pidempiä katkoja tuskin tulee”

Torstaisen Aila-myräkän jälkiä korjataan Mäntyharjussa ja Pertunmaalla. Suur-Savon Sähkön verkkoyhtiön Järvi-Suomen Energian mukaan katkoja voi tulla koko päivän ajan.

Perjantaiaamuna sähköt räpsähtivät pois niin Mäntyharjun kuin Kuortin taajamista. Puoli yhdeksän aikaan sähköttömiä talouksia oli Mäntyharjussa noin 40 ja Pertunmaalla noin 90.

–  Uusia pidempiä katkoja tuskin tulee, mutta pieniä katkoja voi tulla. Pienissä katkoissa on kyse viankorjauksista, joita tehdään eri nyt eri puolilla, kertoo Järvi-Suomen Energian kunnossapitopäällikkö Juuso Ruottinen.

Ruottisen mukaan Mäntyharju ja Pertunmaa säästyivät myräkästä melko vähällä. Pahiten verkko kärsi yhtiön alueella Joutsassa, Lievestuoreella ja Kangasniemellä. Samaan aikaan eniten sähköttömiä talouksia oli torstaina iltapäivällä yhteensä 11 000.

Sähkötilanteen kehittymistä voi seurata Järvi-Suomen Energian verkkosivuilta löytyvästä karttapalvelusta. Karttaa voi suurentaa Mäntyharjun ja Pertunmaan alueille. Jos kartalla näkyy suurentaessa punaisia pisteitä, ovat ne sähköttömiä jakelumuuntajia. Sähköt siis uupuvat kyseisen muuntajan alueella olevilta talouksilta.

– Jos itsellä ei ole kotona sähköjä, mutta punaista pistettä ei kartalta löydy, kannattaa olla meihin yhteydessä. Silloin alueella voi olla pienjänniteverkon vika, joka ei näy meillä valvomossa, Ruottinen kertoo.

Vian voi ilmoittaa puhelinnumeroon 0800 90440 tai yhtiön verkkosivuilta löytyvän vikailmoituslomakkeen kautta.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.