0

Ratsastusliitto: Nurmaan SM-kisoissa Mäntyharjussa viikonloppuna olleella koronatartunta – altistusten jäljitys menossa

Lue päivitetty juttu aiheesta tästä linkistä.

Kouluratsastuksen SM-kisoissa Nurmaalla viikonloppuna olleella henkilöllä on todettu koronatartunta, tiedottaa Suomen Ratsastajainliitto. Kisat järjestettiin Woikoski-yhtiön WHD Gårdin alueella ja niihin otti osaa noin 160 kisaajaa. Yleisöä paikalla oli järjestäjien mukaan useita satoja.

– Kilpailupaikalla olleiden on hyvä tarkkailla vointiaan. Jos ilmenee koronaan liittyviä oireita, tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testeihin, Ratsastajaliiton tiedotteessa todetaan.

Hevosurheilu-lehden mukaan koronatartunnan saanut henkilö on nuori helsinkiläinen naisratsastaja, joka oli kisoissa kahtena päivänä. Lehden haastattelema nainen kertoo, että hän sai tiedon tartunnastaan maanantaina.

Testiin hän kertoo menneensä paitsi pienen nuhan ja Koronavilkku-sovellukseen sunnuntaina saamansa altistusilmoituksen vuoksi. Nainen kertoo tiedottaneensa tartunnastaan kisajärjestäjiä ja terveysviranomaisia.

Ratsastajaliiton mukaan altistuksen jäljitykset ja mahdollisten altistuneiden kontaktointi ovat käynnissä terveysviranomaisten toimesta.

Muokattu 22.9. klo 14:53: Tarkennettu tietoja kisan osallistuja- ja yleisömäärästä.

Lue myös: Koronatartunnan saanut ratsastaja ruokaili perjantaina kisa-alueen ravintolassa – altistuneiden määrä vielä selvityksessä

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.