0

Mielipide: Uinuuko Mäntyharju onnensa ohi?

Korona on tuonut koko maahan niin sanotun uuden normaalin. Ihmisten toiminta jä käyttäytyminen on muuttunut pysyvästi. Pitäisi miettiä, miten asiasta voisi löytää positiivisia ja eteenpäin vieviä asioita Mäntyharjun osalta.

Etätyö on lisääntynyt mittavasti ja tulee olemaan pysyvää ainakin merkittäviltä osin Tätä pitäisi nopeasti hyödyntää esimerkiksi toteuttamalla etätyökonttoreita ja toimistoja hyvien tietoliikenneyhteyksien yhteyteen. Mahdollisuuksia on Mäntyharjussakin runsaasti.

Lisäksi pitäisi olla aktiivinen uusien valokuituyhteyksien rakentamisessa. Eri puolilla kuntaa tapahtuu kaapeleiden kaivamista maahan. Näissä pitäisi olla kunnan aktiivisesti yhteistyökumppaneiden kanssa mukana mahdollistamassa nykyaikaiset, nopeat tietoliikenneyhteydet mahdollisimman laajasti ja mieluusti koko kunnan alueelle.

Kuntaa pitäisi aktiivisesti markkinoida turvallisena alueena, josta on nopeat ja kattavat verkostot. Vai onko tältäkin osalta, niin kuin vähän muutoinkin, että kahtellaan…

Antti Mustonen
Sitoutumattomat pj

3 kommenttia aiheesta “Mielipide: Uinuuko Mäntyharju onnensa ohi?

 • 25.9.2020 at 21:06
  Permalink

  Olet Antti aivan oikeassa. Helsingissä on toimistoja, joista voi vuokrata tuntiveloituksella työtilan työskentelyä tai asiakastapaamista varten. Käytettävissä on esimerkiksi kopiokoneet, tulostimet, skannerit ja muut tarvittavat vempaimet. Puolisoni tekee omassa yrityksessään suunnittelutyötä tehden luovan työn mökillä, mutta joutuu matkustamaan vuoroviikoin kotitoimistoon viimeistelemään asiat, jotka eivät mökiltä käsin onnistu. Olisihan se myös hienoa kutsua asiakas toimistoon ja tämän jälkeen siirtyä Mäntyharjulla saunomaan järven rantaan. Tulisi samalla myytyä Mäntyharjun hienous asiakkaallekin. Tilat voisi saada käyttöön veloituksetta, toimien näin mahtavana markkinointikeinona. Tämän jälkeen voisi toteuttaa sen paljon puhutun brändiuudistuksen. Brandinhän voi tehdä vain asioista, jotka oikeasti ovat olemassa. Turha on markkinoida jotakin, mitä ei ole olemassa. Nythän jo tarjotaan etätyöpaikalle puitteet ainutlaatuisen luonnon osalta ja vielä kun siihen lisätään ehdottamasi asiat, niin siinä on valmis setti brändille.
  Kunnissa asioiden etenemistä jarruttaa usein kunnanvaltuusto, mutta kun ehdotus lähtee kunnanvaltuustosta, niin sillähän on nyt hyvät mahdollisuudet toteutua. Tyhjiä tilojakin taitaa olla, mutta kannattaa muistaa, ettei homeiset tilat ole parhaita markkinointikeinoja.
  Pistäkäähän tuulemaan, niin saamme viettää mahdollisimman paljon aikaa täällä meille myymässäsi paratiisissa, pitäen samalla kuntaa elinvoimaisena.

 • 28.9.2020 at 15:52
  Permalink

  Miten aiotte saada etätyöläisiä Mäntyharjun keskustaan jos suhtautuminen muualta tulleista on vihamielistä. Esim. keskustelu mönkkäriajelusta keskustasta.
  Siellä käskettiin mennä sinne mistä on tullutkin.

 • 28.9.2020 at 17:23
  Permalink

  Kunnan tilaratkaisut hankeryhmässä on kutsuttuna päättäjien edustajat sekä yrittäjien puheenjohtaja.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.