1

Hynttyyt yhteen: Pertunmaalla toimitaan kirkonkylän vesien puolesta

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

4 kommenttia aiheesta “Hynttyyt yhteen: Pertunmaalla toimitaan kirkonkylän vesien puolesta

 • 21.10.2020 at 20:01
  Permalink

  Peruvesi on vaarassa pilaantua. Lahdessa kävi pahin mahdollinen toteen golfkentän rakennustöissä ja järvivedet pilaantuivat. Sama on edessä Peruvedellä.

 • 24.10.2020 at 07:09
  Permalink

  Vesitalous hankkeiden lupa-asioita säädellään vesilailla. Vesilain mukaisen luvan vaatimia toimenpiteitä ovat mm. vedenotto vesihuoltolaitokselle, vesi alueen ruoppaus ja täyttö, sillan rakentaminen yleisen vesi väylän yli viemärin ja kaapelin rakentaminen vesistöön. Pieni muotoiseen ruoppaukseen ja rannan kunnostukseen alle 500m3 voi hakea Ely-Keskukselta toimepide lupaa. Mutta kaikissa muissa jossa ruoppausmassan määrä ylittää 500 m3 on lupa haettava AVI:lta. Hakemuksessa tulee esittää, millä perusteella hakija on oikeuttu hakemaan lupaa, eli vesialuueen omistavan osakakunnan päätös yleisen kokouksen hankkeen käynnistämisestä, suunnitelman hyväksymisestä ja hakijan nimeämisestä. Lupa hakemuksessa tulee ilmetä mitä suunnitellut työt ja toimenpiteet ovat mihin lupaa haetaan. Eli mahdollisesssa kunnostus hankkeessa vastuullinen taho on vesi alueen omistajana osakakunta, ei kunta eikä ,erilaiset toimikunnat. Jutussa kerrottaan ettei, kuntaa sotketa tähän hankkeeseen, mutta kunnanjohtajan harhaanjohtavat tiedotteet, jossa hän esiintyyn yhtenä hankkeen yhteyshenkilönä yhteystietooneen kunnan virallisilla nettisivuilla kertovat toista, ja kertovat hankkeen olevan Pertunmaan kunnan hanke. Eli puhutaan asiasta oikeilla nimillä ja annetaan osakaskuntien suunnitella hanketta rauhassa talven aikana.

 • 26.10.2020 at 12:24
  Permalink

  joo, eipä ole rannan isännällä/emännällä tai mökkiläisellä mitään sana- ja toimenpidevaltaa, kun vesialueen osakaskunta saa päättää kaikesta… kumma kyllä, että tällaiset saa määrätä kaikesta mahdollisesta ilman että rannan omistaja saisi päättää…. lisäksi kalastus mahdollisestetaan joka paikassa… kummaa myös, että vesijättömaiden lunastus on olemattomasti valvottua ja suuret rannanomistajat ovatkin jättäneet lunastamatta… siinä kanssa yksi kummajainen nykysysteemissä… euroakaan en ole ”jyvitysrahaa” saanut, mutta maksamaan oon joutunut kymmeniä tuhansia (aivan turhaan)… ihme, jos ei tuokin kupla jossain vaiheessa puhkea….

 • 26.10.2020 at 18:46
  Permalink

  Olisi syytä ottaa asioista selvää ja perehtyä voimassaolevaan lainsäädäntöön. Vesilakikin taitaa olla aika vierasta monelle ja tulee rakennuspuolelta mieleen kysymys, että saako naapurin tontille rakentaa.
  No ELY ja AVI valvoo ja antaa tarvittaessa lupia lupiin oikeutetuille, mutta ei niille joilla ei niitä oikeuksia ole.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.