Kunnanhallitus äänesti veroprosentista ja päätti ostaa lisää sähköosakkeita sekä Kerttulan runkovesilinjat

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle veroprosentin korotusta 20,75:een. Päätös syntyi maanantaisessa kokouksessa äänestyksen jälkeen. Seppo Hujanen (kok.) esitti Jaana Lopperin (kok.)

Kerttulan vesi- ja viemärilinjat siirtyivät vesilaitoksen omaisuudeksi eurolla.

Lasse Laitinen

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle veroprosentin korotusta 20,75:een. Päätös syntyi maanantaisessa kokouksessa äänestyksen jälkeen. Seppo Hujanen (kok.) esitti Jaana Lopperin (kok.) kannattamana veroprosentin pitämistä ennallaan nykyisessä 20,25:ssä.

Korotusta kannattivat Tanja Hartonen-Pulkka (ps.), Markku Lamponen (kesk.), Mia Lamponen (sd.), Kari Rimpeläinen (sd.), Mika Ruohoranta (kesk.), Markku Huovinen (sit.) ja Katariina Mutka (kesk.). Hallituksen korotusesitys on kesäkuisen valtuustoseminaarin mukainen. Seminaarin linjaus keskustelun jälkeen oli, että tuloveroa voidaan korottaa puolella prosenttiyksiköllä. Ensi vuoden talousarvio on rakennettu 20,75 tuloveroprosentin mukaan. Kuntaliiton veroennusteen mukaan kunta kerää ensi vuonna korotuksen tuloveroina vajaat 17 miljoonaa euroa, mikä on arviolta reilut kolme prosenttia kuluvaa vuotta enemmän.

Kiinteistöveroprosentit esitettiin pidettäväksi ennallaan.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan myös lisätä kunnan omistusosuutta Suur-Savon Sähköstä. Kunta päätti ostaa yhdeksän sähköyhtiön osaketta 4800 euron kappalehinnalla, eli yhteensä 43 200 eurolla.

Kunta hankki myös itselleen Kerttulan lomakylän, eli entisen Yittilän vesi- ja viemäriverkoston sekä alueella olevan jätevesipumppaamon. Kokonaisuus siirtyi kunnan vesilaitoksen omaisuudeksi yhdellä eurolla Keskinäinen kiinteistö Oy Mäntyharjun Kerttulan nimistä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka