L-S: Mikkelissä äänestettiin tuomiorovastista – Ann-Maarit Joenperä jäi vaille ääniä

Mäntyharjun seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Ann-Maarit Joenperä jäi vaille kannatusta Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran vaalissa, kertoo sanomalehti Länsi-Savo. Kirkkoherraksi valittiin teologian

Ann-Maarit Joenperä jatkaa työuraansa Mäntyharjun seurakunnan kirkkoherrana.

Pitäjänuutiset

Mäntyharjun seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Ann-Maarit Joenperä jäi vaille kannatusta Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran vaalissa, kertoo sanomalehti Länsi-Savo.

Kirkkoherraksi valittiin teologian maisteri Arja Huuskonen tiistai-iltana käydyssä vaalissa, joka käytiin tuomiokirkkoseurakunnan valtuustossa. Ennakkoon tiukaksi arvioitu vaali ratkesi ensimmäisessä äänestyksessä.

Yhteensä 33 äänestä Huuskonen sai 21 ja ehdokkaista kolmas, kirkkohallituksen vs. asiantuntija Minna Rikkinen 12 ääntä.

Haussa korostettiin henkilöstötaitojen lisäksi hyvää johtajuutta, yhteistyötaitoja sekä innovatiivisuutta. Poikkeuksellinen vaalitapa, eli kirkkovaltuuston vaali mahdollisti sen, että viran hakijoille tehtiin myös psykologinen soveltuvuusarviointi.

Arja Huuskonen työskentelee tällä hetkellä Pihtiputaan ja Kinnulan seurakuntien yhteisenä kirkkoherrana. Hän aloittaa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherrana ja samalla tuomiorovastina ensi vuoden alkupuolella. Nykyinen tuomiorovasti Juha Palm jää eläkkeelle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka