Uusi valtuusto tarttui toimeen – tyttövaltaisessa kokoonpanossa on viisi uutta jäsentä

Mäntyharju on saanut uuden nuorisovaltuuston kaudelle 2020-2022. Valtuusto järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina siten, että puheenjohtajaksi valittiin ensimmäisen kauden valtuutettu Helmi

Lukiolainen Helmi Hälikkä harppasi ensimmäisellä kaudellaan nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi.

Kaisa Parta

Mäntyharju on saanut uuden nuorisovaltuuston kaudelle 2020-2022.

Valtuusto järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina siten, että puheenjohtajaksi valittiin ensimmäisen kauden valtuutettu Helmi Hälikkä.

– Haluaisin vaikuttaa kotikunnan elämään ja viihtyvyyteen, totesi 17-vuotias Hälikkä, joka kertoi harrastuksikseen historian ja kirjallisuuden.

Varapuheenjohtajaksi valittiin niin ikään uusi kasvo Wilma Mikkonen. Puheenjohtajat muodostavat samalla työvaliokunnan, joka koordinoi tiedottamista ja valmistelee asioita valtuuston esityslistalle.

Valtuuston jäseniä ovat Salla Sainio (uusi), Emma Kokkonen (u), Joanne Saloranta, Pyry Männistö, Riina Konga, Kaisa Isokuortti ja Saara Paasonen (u).

Valtuusto päätti esittää kunnanhallitukselle, että jäsenten ikäraja on 13-27 vuotta, ja ettei jäsenyys edellytä enää kotikunnaksi Mäntyharjua, joten kaikki Mäntyharjulla opiskelevatkin voivat tulla valituiksi.

Toimintasuunnitelmaan kirjattiin kolme pääkohtaa: Nuorten osallisuutta halutaan kasvattaa tehostamalla tiedottamista. Nuorten ääntä halutaan kuuluvammaksi, ja kolmanneksi lisätään tietoa nuorten vaikutusmahdollisuuksista.

Näitä tavoitteita palvelee lokakuun alussa alkanut hanke, jossa nuoria kannustetaan poliittiseen vuorovaikutukseen luottamushenkilöiden kanssa. Kohtaamispaikkana nuorten ja päättäjien tapaamisille on Mäntyharjun kirjaston etätyötila Kuutio.

Nuorisovaltuustot kirjattiin vuoden 2015 kuntalakiin takaamaan nuorten vaikutusmahdollisuuksia.

Tällä hetkellä nuorisovaltuusto tai muu vastaava vaikuttajaryhmä toimii lähes kaikissa Suomen kunnissa. Joissakin kunnissa niillä on myös puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntien sekä kunnanhallituksen kokouksissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka