0

Mäntyharju ja Pertunmaa mukana kokeilussa: Omavalmentaja tarttuu työllistämiseen

Osa työttömistä työnhakijoista saa ensi vuoden alusta alkaen te-toimiston palveluja myös kotikunnissaan Mäntyharjulla ja Pertunmaalla. Heidän ei siis tarvitse matkustaa enää Mikkeliin saadakseen henkilökohtaista palvelua.
Tämän tekee mahdolliseksi työllisyyden kuntakokeilu, jossa Mäntyharju ja Pertunmaa ovat mukana osana Mikkelin alueellista kuntakokeilua.
Työ- ja elinkeinoministeriön kokeilu tuo Mikkelin alueelle 13,5 henkilötyövuotta. Määrä on laskennallinen 30 000 asukkaan asukaspohjalle, ja Mäntyharjulle henkilötyövoimaa jyvittyy 0,9 työvuoden verran.
Kuntiin annetuilla lisäresursseilla on voitu perustaa omavalmentajan virkoja.
– Omavalmentajana pääsen te-hallinnon ura-järjestelmään katsomaan kuntakokeiluun siirtyvien asiakkaiden tietoja. Siitä on apua työvoimaa hakeville yrityksillekin, kertoo Mäntyharjun omavalmentaja Virpi Maaranen.

Kokeilun piirissä ovat asiakkaista ne, jotka eivät saa ansiopäivärahaa. Heidän joukossaan on muun muassa alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia, pitkäaikaistyöttömiä sekä työllistämisen edistämispalveluissa mukana olevia henkilöitä.
Työllisyyskokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.
Syksyllä 2019 kokeilualueisiin valittiin 20 kuntaa ja kesän täydennyshaussa haki 38 kuntaa. Pertunmaa tuli mukaan täydennyshaussa, osana jo vahvistettua Mikkelin alueen kokeilua.
Pertunmaalla omavalmentaja tulee olemaan tavattavissa todennäköisesti Jokituvalla.
Työllisyyden alueelliset kuntakokeilut päättyvät kesällä 2023.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.