1

Kappalaissaagassa jälleen uusi käänne – kirkkoneuvosto esittää koko viran lakkauttamista, tilalle tulisi seurakuntapastori

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

7 kommenttia aiheesta “Kappalaissaagassa jälleen uusi käänne – kirkkoneuvosto esittää koko viran lakkauttamista, tilalle tulisi seurakuntapastori

 • 3.12.2020 at 11:48
  Permalink

  Eiköhän kappelineuvoston jäsenten olisi tehtävä omat johtopäätökset ja tehdä tilaa paremmin osaaville uusille voimille, paljon enemmän ei voi töpeksiä. Jäsenkatoneuvostoksikin kai kohta voisi kutsua kappelineuvostoa, on tämä sivustaseuraajan näkökulmastakin surullista seurattavaa, saati henkilöstön.

 • 3.12.2020 at 22:58
  Permalink

  täyttä pelleilyä koko homma….

 • 4.12.2020 at 09:46
  Permalink

  Harmi, ettei Pitäjänuutiset avannut asiaa tarkemmin, kun en itse niin kovin hyvin seurakuntien byrokratiaa tunne. Kuka tai mikä instanssi vastaa siitä, että rekrytointiprosessi menee oikein ja pykälien mukaan? Kappelineuvosto? Kappelineuvosto kirkkoherran johdolla? Kirkkoherra?

 • 4.12.2020 at 12:40
  Permalink

  Eihän tässä ketään pidä syyllistää! On toimittu noudattaen kansanvallan periaatteita. Kiitos valitusten sekä niihin perustuneen harkinnan seurauksena ollaan päätymässä uuteen ja ehkä parempaan ratkaisuun.

 • 4.12.2020 at 14:47
  Permalink

  Lehdistä asiaa seuranneena ei voi kuin ihmetellä. Miten nyt vasta tulee mieleen, että ei valitakaan kappalaista vaan aletaankin etsimään seurakuntapastoria?
  Jotenkin ruljanssi kuvaa melko hyvin tätä päivää ja ”sekoilua” niin päätöksenteossa kuin asioiden valmistelussa ja tiedottamisessakin.

  Kirkon kokonaisuutena tulisi mielestäni pohtia vastaavatko sen päätöksentekorakenteet tätä päivää ja ovatko sen johtamismallit tämän päivän työelämään soveltuvia.

  Itse olen täysin sivustaseuraaja enkä edes kuulu kirkkoon, mutta jollain tavalla olen kiinnostunut yhteiskunnan eri sektoreiden toiminnasta, johon uskonnollisten yhteisöjen toiminta vaikuttaa tänä päivänä, varsinkin maahanmuuton ja monikulttuurisuuden lisääntymisen myötä, melko paljon.

 • 4.12.2020 at 22:24
  Permalink

  On hyvin sekavaa tilanne, jossa oikein kukaan ei tiedä mitä lopputulosta ollaan hakemassa. Varmasti inhimillisesti katsoen kamala tilanne näille molemmille esiin tuoduille ehdokkaille? Lyhyesti sanottuna todella huonosti valmisteltu ja toteutettu valintaprosessi.

 • 6.12.2020 at 20:30
  Permalink

  Onkohan kappelineuvoston jäsenille noussut vallan näyttämisen voima päähän. Olisi aika vaihtaa neuvoston jäsenet uusiksi , tai siirtää koko valinta asiansa osaavalle taholle.Olen ymmärtänyt ,että
  nykyinen viran haltija on seurakuntalaisten mielestä miellyttävä henkilö papiksi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.