0

Mäntyharju nousi valtakunnalliselle koronakartalle – perjantaina löytyi yksi uusi tartunta karanteenissa olevalta

Mäntyharjusta on löytynyt yksi uusi koronatartunta, tiedottaa Essote. Tartunta löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Tartunta liittyy viime perjantaina kunnasta löydettyyn koronatapaukseen, jonka lähde on Essoten alueen ulkopuolella. Tänään ilmoitettu tapaus on toinen jatkotartunta. Essote ilmoitti ensimmäisestä karanteenissa olevan tartunnasta tiistaina.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL nosti Mäntyharjun tänään myös ensimmäistä kertaa valtakunnalliselle koronakartalle. Kunnasta löytyy tartuntoja THL:n listauksessa yhteensä viisi kappaletta. Essoten tämänpäiväinen tartunta ei vielä THL:n tilastossa näy.

Pertunmaa on toistaiseksi valtakunnallisen koronakartan ulkopuolella. Essote on tiedottanut julkisuuteen ainoastaan yhdestä Pertunmaan koronatapauksesta. Marraskuun lopussa kerrotun tapauksen lähde oli tuolloin kysymysmerkki. Tapauksesta ei tiedotettu jatkotartuntoja.

Essote myös tiedotti perjantaina, että se säilyttää koronaepidemian kiihtymisvaiheen suositukset ja ohjeistukset ainakin 11. tammikuuta saakka. Essote arvioi tilannetta 5. tammikuuta, jolloin annetaan uudet suositukset ja ohjeistukset, jos tilanne on muuttunut. Ne astuvat voimaan 11. tammikuuta.

– Jos tilanne heikkenee, niin tiukennuksia rajoituksiin ja ohjeistuksiin voi tulla jo ennen 11. tammikuuta. Yksittäiset kunnat voivat toki vaihtaa paikkaa kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen tai päinvastoin tuota päivämäärää aiemminkin, mutta pidämme nykyiset kuntayhtymän tasoiset ohjeet ja suositukset sinne asti, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lue myös: Mäntyharjussa yksi uusi koronatartunta – Tartunta löytyi karanteeniin asetettujen joukosta

Lue myös: Mäntyharjulla todettu koronatartunta – lähde Essoten alueen ulkopuolelta

Lue myös: Essote: Pertunmaalla yksi koronatapaus – Tartunnan lähde kysymysmerkki

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.