0

Sakko uhkaa Säästökulmaa – kaksi viikkoa aikaa jätepisteen korjaamiselle

Mikkelin seudun ympäristölautakunta patistelee Mäntyharjun Säästökulman kiinteistöyhtiötä siivoamaan jätepisteensä uhkasakon nojalla. Lisäksi lautakunta kehottaa muuttamaan jätepisteen rakenteet sellaisiksi, etteivät rotat, linnut ja muut eläimet pääse jätteisiin käsiksi. 1 500 euron uhkasakko määrätään kiinteistöyhtiön maksettavaksi, mikäli näitä ei ole tehty vuoden loppuun mennessä.
Nykyisellään jätepiste aiheuttaa epäsiisteyttä, viihtyisyyden vähentymistä ja terveyshaittaa, totesi lautakunta keskiviikkona.
Ympäristötarkastaja tarkisti kesäkuussa jätepisteen kolmeen kertaan. Tarkastajan lähettämän kehotuskirjeen jälkeen alue oli siivottu elokuussa, mutta myöhemmin elo- syyskuussa se oli jälleen siivoton. Myös jäteyhtiö ilmoitti elokuussa ympäristöpalveluille siivottomuudesta ja rotista.
Marraskuussa jätepisteen aluetta oli rajattu pienemmäksi ja alalaita oli osittain verhottu verkolla, mutta roska-astiat olivat täynnä, biojätettä maassa eikä siivousmääräyksessä vaadittuja toimenpiteitä oltu tehty.
Kiinteistöyhtiön edustajalle lähetettiin kirje, jossa ympäristöpäällikön määräämiä toimenpiteitä edellytettiin tehtäviksi marraskuun loppuun mennessä. Uhkasakko asetettiin jätelain nojalla määräyksen tehostamiseksi.

Lue edellinen juttu aiheesta tästä

Kommentteja aiheesta “Sakko uhkaa Säästökulmaa – kaksi viikkoa aikaa jätepisteen korjaamiselle

  • 21.12.2020 at 16:34
    Permalink

    Miten tuollaisessa kiinteistössä sallitaan pyörittää ravintolatoimintaa, koska rottia on sisällä ja ulkona?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.