Koronarokotukset alkavat torstaina – ensimmäiset erät menevät koronapotilaita hoitaville

Essote tiedottaa aloittavansa henkilökunnan koronarokotukset torstaina. Ensimmäisestä Essoten saamasta erästä rokotuksia riittää 478 henkilölle. Erän ensimmäiset rokotukset toteutetaan Mikkelin keskussairaalan

Pitäjänuutiset

Essote tiedottaa aloittavansa henkilökunnan koronarokotukset torstaina. Ensimmäisestä Essoten saamasta erästä rokotuksia riittää 478 henkilölle. Erän ensimmäiset rokotukset toteutetaan Mikkelin keskussairaalan tehohoidon, päivystyspalvelujen sekä koronaosaston hoitajille ja lääkäreille.

– Rokotamme valtakunnallisen koronastrategian mukaisesti. Ensiksi rokotusta tarjotaan niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 -potilaita. Heidän rokotuksensa voidaan toteuttaa tammikuussa. Seniori-ikäisten palvelutalojen asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset voidaan pääosin toteuttaa tammi-helmikuussa, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Seuraavaksi rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

– Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen. Laajojen väestörokotusten alku riippuu rokotteiden saatavuudesta. Näillä näkymin ne alkavat viimeistään keväällä. Tulemme viestimään laajasti rokotusajoista ja -paikoista, kun saamme pitävät tiedot rokotteiden saatavuudesta, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka