0

Seinät tulivat vastaan – Kauppatien kierrätys ei ota enää lisää tavaraa

Kauppatien kierrätyskeskus Mäntyharjulla ei ota enää tavaraa vastaan.
Kierrätyskeskusta ylläpitävän Mäntyharjun Työttömien yhdistyksen mukaan syynä on tilan loppuminen. Yhdistyksessä varaudutaan samalla myös kiinteistön mahdolliseen purkamiseen. Se aikoo jättää vastineensa poikkeamislupahakemukseen, joka on jätetty rakennuksen purkamisesta kunnan rakennusvalvontaan.
Yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Häkkinen on vaitonainen vastineen sisällöstä, sillä yhdistyksen hallitus aikoo vielä neuvotella asiasta myöhemmin.
Häkkinen ei usko, että rakennus purettaisiin kovin nopealla aikataululla.
– Siihen ei ole kunnassa tietääkseni varattu rahaa. Ja viereisen Judosalin käyttäjille pitää ensin remontoida vanha Kisalan sali, ennen kuin he voivat täältä lähteä.

Työttömien yhdistys maksaa kunnalle vuokraa kierrätyksen tiloista. Se onnistuu myyntitulojen, yhdistyksen jäsenmaksujen ja matkahuollon tuoton turvin.
– Siksi emme voi myydä tavaraa kirpparihinnoilla, vastaa Häkkinen arvosteluun, jota hinnoittelu on saanut osakseen.
Poistomyynnin järjestäminen voisi tuoda lisätilaa, mutta samaan aikaan hintojen alentaminen toisi pahan loven yhdistyksen kassaan.
Mäntyharjun Työttömillä on alustavia suunnitelmia sekä kierrätyskeskuksen että samassa tilassa olevan Matkahuollon uudesta osoitteesta, mutta niistä on Häkkisen mukaan liian aikaista kertoa.
Kierrätyskelpoista tavaraa ottaa jatkossa vastaan työllisyyspalvelujen Kierrätyspuoti Askeleen tehtaalla.

7 kommenttia aiheesta “Seinät tulivat vastaan – Kauppatien kierrätys ei ota enää lisää tavaraa

 • 20.1.2021 at 07:56
  Permalink

  Jos käytetyn tavaran hinta kalliimpi kuin kaupassa, niin on kai turha odottaa asiakkaita. Kuvasta päätellen tuolla on vaikea jo liikkuakin. Miten mahtaa olla paloturvallisuuden laita

  • 22.1.2021 at 06:07
   Permalink

   Hinnat ovat 4 kertaa kalliimmat kun 4 vuotta aikaisemmin jolloin tavara meni kaupaksi ,nyt ei tavaroita osteta ja hintoja ei kuulema voi pudottaa kirppari hintoihin =#=# no nyt se vasta tappiota tuottaa kun kauppa ei käy .

 • 20.1.2021 at 08:42
  Permalink

  Parempi olisi ollut myydä ns. kirpputorihintaan, ei olisi paikat täyttyneet tavarasta. Omakokemukseni on myös sellainen, että hinnat olivat taivaissa ja huonosti näkyvissä. Joskin viime käynnistä on jo parisen vuotta,ilmeisesti entinen hinnoittelutapa jatkunut, koska loppu häämöttää asikaskadon seurauksena.

 • 20.1.2021 at 08:48
  Permalink

  Olenko ymmärtänyt väärin että onko
  vielä tämän iänikuisen tavaran myyntitoiminta vielä alv verotuksen piiriin kuuluvaa?

 • 20.1.2021 at 10:21
  Permalink

  ”Poistomyynnin järjestäminen voisi tuoda lisätilaa, mutta samaan aikaan hintojen alentaminen toisi pahan loven yhdistyksen kassaan”

  Voi pyhä yksinkertaisuus…ei sitten ole tullut mieleen, että jos tavaraa mahdollisesti myytäisiin enemmän, niin tulovirta tasoittuu sitä kautta, mutta saadaan sitä kaivattua tilaa. Eli jos myydään 2 tuotetta 1e/kpl, saadaan sama 2e, kuin jos myytäisiin 1 tuote 2e/kpl hintaan….

 • 20.1.2021 at 16:34
  Permalink

  Näin juuri, mutta kun on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatia. Tuskin ovat näin osanneet ajatella. Entäs miten aiemmin saatiin vuokrat maksettua ja tavara kierrätettyä? Kyllä tuo joskus on ollut ihan toimiva paikka, mutta hinnan nousujen myötä asiakkaat kaikkosi. Ratkaisu: Nostettiin hintoja lisää. Outo juttu ettei toiminut

 • 24.1.2021 at 21:52
  Permalink

  Kokeilkaa vaikkapa sellaista ”maksa yksi, ota kaksi” -tarjousta, jos on liian vaikea ymmärtää… Vai saatteko tästäkin jollain laskuopilla jäämään loven kassaan?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.