1

Mäntyharju teki kaikkien aikojen pohjat: vain 14 vauvaa viime vuonna – pertunmaalaisia syntyi 11

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

6 kommenttia aiheesta “Mäntyharju teki kaikkien aikojen pohjat: vain 14 vauvaa viime vuonna – pertunmaalaisia syntyi 11

 • 21.1.2021 at 14:56
  Permalink

  Neljälletoista olisi tarvittu kolme koulua? Ei edes yhtä luokallista.

 • 22.1.2021 at 12:45
  Permalink

  Samat neljätoista tarvivat hehtaaritolkulla liikuntahalleja ja tekojäätä ym mitä on tässä viime aikoina touhuttu. Tuo halli maksaa sitte puoli miljoonaa / lapsi. Ehkä koulujen säilyttäminen olisi ollut kuitenkin viisaampaa.

 • 22.1.2021 at 16:56
  Permalink

  Peruskoulu kestää 9 vuotta eli laskukaavalla 9 x 14 = toista sataa koulun käyttäjää kerrallaan koko kunnassa. Jokunen lisää tai vähennystä tähän lukuun, riippuu ihan miten vetovoimaisesti kunnan hallinnossa saadaan hommat hoidettua tai julkisesti lehtikuvissa hymyiltyä?

 • 25.1.2021 at 09:10
  Permalink

  Edellisellä kommentoijalla aikalailla yksinkertaistettua matematiikkaa. Toki sama matematiikka hyvin yleistä näissä kuntaan liittyvissä touhuissa.
  (Halli maksaa 5,5 milj.)
  Vetovoimatekijöitä oli juuri ne lakkautetut koulut. Voipi olla hymy tiukassa kun on hommien hoidossa kompuroitu.

 • 25.1.2021 at 10:44
  Permalink

  Sehän on Miljoonahallin oma laskukaava: 14 kertaa puoli miljoonaa = 7 miljoonaa. Suotta siellä ihmetellä.

 • 25.1.2021 at 22:01
  Permalink

  Huomiokaa nyt hyvät ihmiset, että liikuntahalli on tarkoitettu koko kunnan väestölle – ei pelkästään koululaisille. On alle kouluikäisiä, lukiolaisia, Mäntyharjusta muualla oppilaitoksissa käyviä nuoria, aikuisia, vanhuksia jne.
  Kunnassa on sentään vielä yli 5000 asukasta, joten potentiaalisia käyttäjiä on olemassa melko paljon.

  Nyt vain kaikki miettimään miten kunnassa eri liikuntajärjestöt, eläkeläisjärjestöt ja muut tahot pystyvät hyödyntämään parempia olosuhteita niin liikuntaan kuin muuhunkin toimintaan ja tapahtumiin.

  Kriittinen tarkastelu on hyvä asia ja on osa normaalia yhteiskunnallista keskustelua, jota pidän erittäin hyvänä ja kannatettavana asiana. Tämän tilanteen kohdalla keskittyisin kuitenkin turhien arvioiden esittämisen sijasta liittymään vaikka johonkin paikalliseen järjestöön kehittämään toimintoja uuden upean hallin käyttöasteen turvaamiseksi ja koko yhteisön liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen. Se olisi meidän kaikkien kuntalaisten edun kannalta järkevämpää toimintaa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.