1

Pertunmaan valtuustokausi toi talousvaikeudet, hallinto-oikeusvalitukset ja potkut tekniselle johtajalle – naiset tarttuivat valtaan

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

6 kommenttia aiheesta “Pertunmaan valtuustokausi toi talousvaikeudet, hallinto-oikeusvalitukset ja potkut tekniselle johtajalle – naiset tarttuivat valtaan

 • 22.1.2021 at 07:52
  Permalink

  Ratilainen voittaa juttunsa ja tulee vielä takaisin kunnan palkkalistoille! Uusi työtehtävä voi liittyä kunnan johtamiseen tavalla tai toisella. Hän on itse valmis ottamaan johtamishommat haltuun ja on myös niitä hommia tehnyt entisen kunnanjohtajan ollessa estyneenä.

 • 28.1.2021 at 14:38
  Permalink

  Kuntavaalit ovat tulossa ja olisi nyt oiva hetki tarkastella nykyisen valtuustokauden tuloksia. Olisi erittäin syvän analyysin ja itsetutkiskelun paikka. Missä on onnistuttu ja missä on parantamisen paikka ? Valituksia on paljon ja monta juttua on nytkin oikeuden käsittelyssä ja pääsääntöisesti on tullut lunta tupaan.

  Ikävä kyllä, jos asioista jotain mainitsee niin se koetaan henkilökohtaiseksi loukkaukseksi joten aika vaikeaa on ottaa mitään asiaa esille. Demokratia ja diktatuuri narsisteineen ovat tämän päivän mediaa. Jospa nyt vaaleihin hinkuvat ehdokkaat kertoisivat, miten Pertunmaan kunnan talous saadaan kuntoon ja miten palvelut turvataan. Yksinkertainen kysymys, mutta missä ovat vastaukset. Nykyiset päättäjät ovat vieneet meidät saattohoitoon ja edunvalvontaan…

 • 28.1.2021 at 14:44
  Permalink

  Pertunmaan kunnanvaltuusto on valinnut kunnanjohtajan eikä mitkään Matit sille tontille tule olkoon mielestään miten pätevä tahansa. Kunnanjohtaja on virassa ja paikka ei ole haussa. Teknisen johtajan osalta asia on hallinto-oikeudessa ja siihen odotetaan päätöstä. Ei kannata enempää sotkea erittäin sotkuisia asioita.

  Tältä osin odotetaan päätöksiä ja sitten onkin isompi pyykin pesun paikka !

 • 28.1.2021 at 15:53
  Permalink

  Pertunmaan kunnanvaltuusto kokoontui viimeksi 14.12.2020 ja kunnanhallitus 25.01.2021. Pertunmaan kunnan tilanne on sellainen, että ei tehdä päätöksiä ajallaan ja ollaan poissa työpaikalta kuten päivämäärät näyttää ja tekemistä on ihan riittävästi. Mitään ei ole tehty talouden tasapainottamiseksi, vaikka tilanne on ollut kaikkien tiedossa jo vuosia !!! Kukaan eikä kekään ole uskaltanut ottaa asiaa käsittelyyn.

  Vuoden 2021 talousarvion Pertunmaan kunnanvaltuusto hyväksyi lukematta sitä ja reagoimatta mitenkään. Mitä kunnanvaltuusto hyväksyi ja miten kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto perhtyi tähän talaousarvioesitykseen. Ei mitenkään. Muissa kunnissa on näitä asioita hoidettu hieman erilailla.

  Noutaja tulee ja sitten meiltä ei kysytä mitään !

 • 29.1.2021 at 08:35
  Permalink

  Normaali kokoontumistahti tässä on kyseessä, eli joululoma yleensä kuuluu asiaan oli kunta missä päin Suomea tahansa. Kun kunnanhallitus on kokoontunut, on seuraavaksi vuorossa kunnanvaltuuston kokous, jolle kh:n päätökset esitellään valmisteltuina.

  On kai kunnan talousasioita käsitelty pitkin kunnan historian. Isoja muutoksia on tullut joitain vuosia sitten sosiaalipalveluiden uudistuksen myötä eikä nämä paisuneet kulut ehtineet juurikaan vaikuttaa entisen kunnanjohtajan hallintokautena siten, että ne olisivat ehtineet käsittelyyn. Uudelle kunnanjohtajalle jäi tästä johtuen ”mustapekka”-kortti käteen, mutta niin se on jäänyt monelle naapurikunnallekin.

 • 29.1.2021 at 09:08
  Permalink

  Voitte katsoa sitä mitä seurakunnan asioissa on tapahtunut. Jos ei itse osata hoitaa asioita niin iso veli hoitaa ja näin pitääkin tehdä. Jos ei osaa joukkuepeliä niin kannattaa keskittyä yksilölajaiehin. Jokin pastori syvällä rintaäänellä julistaa, että lehmän maidon juominen on pahinta syntiä.

  Tiedän, että monia maidontuottajia erosi ja eroaa kirkosta. On oma vastuunsa kirjoitella juttuja omalla nimellä, mutta jos kertoo oman asemansa esim. pappi tai kirkkoherra, niin siinä on työpaikka vaakalaudalla ja aiheesta.

  Jos julistaa Jumalan sanaa, niin pitää kysyä Jumalalta mihin on tekijän oikeudet ja onko oikealla asialla. ! ?

  Olen vielä seurakunnan jäsen, mutta siihen ei kyllä ole mitään perustetta. Joskus tulee mieleen, että miksi kirkollisveroa maksetaan. Voisihan sitä oikeuskansleri ja Eduskunnan oikeusasiamies perehtyä asiaan, että mihin tämä kirkollisvero perustuu. Kirkko ja valtio on laitettu lain mukaan eri koriin. Miten muiden uskontojen osalta ”kirkollisveroja ” kerätään nyt on menty pahasti ohi seurakunnan roolista. Onko tekopyhä pyhempi kuin pyhä; katsokaa peiliin ja pitkään ja kuka siellä katsoo silmiin.

  Tämä asia tulee esille , kun tasavallan presidentti, eduskunta ja hallitus ottaa asiaan kantaa. Nyt vaan otettava kantaa, kun nurkan taakse ei pääse !

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.