0

Mäntyharju viemässä tekojääradan valaistuskiistan käräjille

Mäntyharjun kunta on nostamassa kanteen tekojääradan urakoitsijaa vastaan. Kunnan tekemien mittausten mukaan vuonna 2018 valmistuneen tekojääradan valaistus on alitehoinen.

Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle kanteen nostamista. Kanteessa vaaditaan virheiden korjauskustannuksia asiantuntijan esittämän arvion perusteella. Kanteeseen jätetään varauma siitä, että korjauskustannusten määrä voi muuttua, kun todelliset kustannukset saadaan selville. 

Tekojääradan rakentamisesta vastannut Jäämestarit Oy on nykyisin osa Unisport Infra Oy:tä yrityskaupan johdosta. Urakoitsija on kiistänyt virhevastuunsa.

Lue myös: Tekojääradan valaistus tilattua huomattavasti heikompi

 

 

14 kommenttia aiheesta “Mäntyharju viemässä tekojääradan valaistuskiistan käräjille

 • 24.2.2021 at 07:11
  Permalink

  Urakkaa ei pidä hyväksyä eikä maksaa kokonaan, jos se on puutteellinen. Länsi-Savon mukaan suunnitelmissa pylväitä piti olla 6 ja valaisimia 18 ja niitä on vain neljä ja 8. Urakan vastaanotossa tästä olisi pitänyt reklamoida ja jättää vaikka puoli miljoonaa maksamatta. Jos urakka on hyväksytty ja maksettu niin ollaan kyllä myöhässä. Tuo yrityskauppa vielä mutkistaa asioita. Kauppa voi olla tehty siten että vastuut ei seuraa ja saamme olla pimeessä. Mahdollista toki että urakoitsija ehdottaa jotain ennen käräjäsalia mutta huonosti tämäkin asia hoidettiin jo aikasemmin.

  Reply
 • 24.2.2021 at 11:23
  Permalink

  Tarviiko pimeällä pelata on muuten kiekkoja jossa valo sisällä kyllä riittää näille pelaajille kunta häviää tässä riidassa mojovan summan rahaa kesto 2 vuotta vähintään järjen käyttö sallittua

  Reply
  • 24.2.2021 at 12:07
   Permalink

   Kyseessä KVR urakka ja eroaa perinteisestä tilaajan suunnitelmilla tehtävää urakkaa. Kunnan edustajat eivät ole tarkastaneet että toteutus on urakoitsijan hyväksyttämien suunnitelmien vastainen. Aivan selvä että kunta voittaa mutta vähän kestää.

   Reply
 • 24.2.2021 at 12:47
  Permalink

  Kunta on kovin myöhään liikkeellä. Yli kaksi vuotta sitten vastaanotettu tekojääradan valaistus silloisen teknisen johtajan toimesta vastaan, huomaamatta puuteita kanteessa esitetyistä valoista. Taitaa olla kunnalla huonot eväät oikeussaliin mennessä, veikkaisin vain lisäkuluja käräjöinnistä maksettavaksi jäävän. Kunnan osaltahan valvonnan laiminlyönnistähän tässä myös kysymys, mutta asian omainen on muualle siirtynyt. Kannattaisi vaikka kuntaliiton lakimieheltä pyytää lausunto kanteen menestymis mahdollisuuksista oikeusistuimessa. Asianajajat kyllä antavat toivoa, jotta pääsevät lypsämään palveluksistaan muhkeita palkkioita.

  Reply
 • 24.2.2021 at 19:25
  Permalink

  Turha on kysellä mistään kuntaliitosta mielipiteitä. Saman voi lukea tältä palstalta!😀 Puhdasta 6-0 voittoa ei tule. Urakkahan on tilaajan vastaanottama, maksettu ja otettu käyttöön. Tulee riita puoliksi tai jopa 6-0 tappio. Kunnanhallitus päättää kannattaako tätä jatkaa. Pipolätkänpelaajat ainakin näkevät kiekon eikä ole kuullut että olisi otsalamppuja päässä.

  Reply
 • 26.2.2021 at 12:48
  Permalink

  Kuka ja mitä ja keltä ostaa ? Surkuhupaisaa nämä kunnalliset hankinnat (ei kyllä pärjää HUSSILLE).
  Ehkä pitää tietää mitä on ostavinaan ja jonkun pitäisi valvoa, että saadaan sitä mistä on maksettu. Hemmetin leväperäistä toimintaa virkahenkilöiden ja luottamushenkilöiden osalta. Tarkastajat ja tilintarkastajat eivät ole tehtävien tasalla; käsien läpi meneen mitä vaan…

  Reply
 • 26.2.2021 at 12:53
  Permalink

  Kentän käyttäjiä on turha osoitella ja syyttää. Päätöksentekijät ja esittelijät ovat vastuussa. Parasta olisi ehkä kaataa ne pari valotolppaa ja katkaista sähköt, niin tulisi säästöä ja marinat loppuisi.

  Reply
 • 26.2.2021 at 13:03
  Permalink

  Naapurikunnassa Pertunmaalla tehtiin melkein joka kylään valolatuja noin 30 vuotta sitten. Ei monessa tolpassa enää valot pala eikä ole latua. Jokin rusakko, hirvi tai peura on jonkinlaiset jäljet tehnyt. Joku on voinut kerätä johdot omaan liiketoimintaansa.Ajat ja tavat muuttuu…

  Reply
  • 26.2.2021 at 14:39
   Permalink

   Onko Suomessa jotkut vaalit kohtapuoleen?
   Eri tahot aktivoituneet ja heränneet horroksestaan pitkän hiljaiselon jälkeen juuri näin vaalien lähestyessä (ellei niitäkin jouduta siirtämään).

   Reply
 • 26.2.2021 at 14:12
  Permalink

  Mitenhän ne Pertunmaan hankinnat on nyt mennyt?

  Reply
 • 26.2.2021 at 19:57
  Permalink

  Tulee varmasti halvemmaksi kunnan laittaa itse valot ei taida virta vaan riittää kun ei lumen teko koneillekkaan juhannuksena on valoa

  Reply
 • 27.2.2021 at 09:54
  Permalink

  Pertunmaan kunnanjohtajan blogissa ei ollut pientäkään vihjausta tai huomiota tilintarkastajan lausunnosta ja Pertunmaan kunnan taloustilanteesta.

  Missä ovat toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi. Aikaa kuluu ja viranhaltijat ja päättäjät vanhenevat, mutta missä on päätökset, joilla asioita hoidetaan ? Ehkä ministeriössä oli sopivia ”siskoja”, että Pertunmaan kunta sai reilut 200 000 euroa harkinnanvaraista tukea. Perustelut oli mitättätömät. No Koirakiven tie sai pariin otteeseen myös muutaman euron. Ei tällä kosmetiikalla ja meikeillä saada palveluja, taloutta ja virheellisiä rakenteita kuntoon !

  Kun ministeri on aktiivinen ja on hoitanut tieasiat hyvin ja uutisissa ilmoittaa, että on kunnallisvaaliehdokkaana. Jospa sitten Pertunmaan kuntalaisten asioita ja toiveita hoidettaisiin osallistumalla kokouksiin ja ottamalla kantaa asioihin ja vaikuttamalla.

  Talouden hoito taitaa olla ”tabu”. Siitä ei saa puhua ja kukaan ei ole syyllinen aiheutettuihin vahinkoihin. Pertunmaan kunnanhallitus ja valtuusto ei ole vakavasti keskustellut talouden tilanteesta.

  Missä on vakavat keskustelut viranhaltijoiden kanssa ( taitaa olla enää pari kolme viranhaltijaa, jotka on virkavastuussa). Missä on lautakuntien ja toimialojen esittelijät ja mitä he ovat esittänneet tai päättäneet ? Pertunmaan kunnan johtoryhmä on irvikuva jonkinlaisesta johtamisesta. Pertunmaan kunnanvaltuusto senkin hallintosäännön hyväksyi ja ei ymmärtänyt sisällöstä yhtään mitään !BDO:n raportti on aika tyly ja se kannattaa lukea ja sen jälkeen vielä ajatella. Ajatelkaa !!!

  Reply
  • 2.3.2021 at 14:50
   Permalink

   Kyllä kunnanjohtajan pitää ymmärtää BDO:n raportti, nyt näyttää vähättelyltä. Ei hyvältä näytä kunnan kannalta. Tämän jälkeen pitää valvoa, että esiin tulleet epäkohdat ei toistu.

   Reply
 • 2.3.2021 at 13:51
  Permalink

  Näyttäisi siltä,että taas on kunnan johto jälleen tunaroinut. Turha tästä on moittia luottamushenkilöitä,ne ovat selvästi fiksumpia kuin kunnanjohto

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.