0

Mielipide: Ristiinantien auraus on luokatonta

Miten on mahdollista, että Ristiinantien lumien ja polanteiden auraukseen ja hoitoon on valittu kyntöaura? Samoja havaintoja on kuulunut muidenkin alempitasoisten teiden varsilla asuvilta. Tiet ovat kuin kynnöspeltoja ja aura ei ole käynyt lähelläkään aurauskeppejä. Teiden varsilla on paljon ihmisiä, jotka haluaisivat lähteä kävelylenkille raittiiseen talvi-ilmaan auringon paistaessa. Mutta jos uskallat lähteä, olet hengenvaarassa eri suunnista tulevien autojen kohdatessa. Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin hypätä tien sivuun hankeen.

Vähempiarvoisten teiden varsilla asuvat maksuvat veronsa niin kuin kaikki muutkin teiden ja katujen käyttäjät. Mielestäni talvikunnostuksessa käytettävässä kuorma-autossa pitäisi olla alaterä, jolla polanteet poistetaan. Vai onko terät niin kalliita, että niitä ei raaskita kuluttaa? Eikö työnantajan (Destia) pitäisi silloin tällöin toteamassa palkkaamiensa urakoitsijoiden työn jäljet?

Pentti Miettinen
82 vuotta Ristiinantien varrella asunut

7 kommenttia aiheesta “Mielipide: Ristiinantien auraus on luokatonta

 • 23.2.2021 at 08:56
  Permalink

  Aurattu hyvin tai huonosti, kyllähän talvella tämän kaltaisten teiden varsilla kävelevät henkensä kaupalla liikkuu. Toinen on kun fillarit taas ilmaantuu kuvaan, ne kun ei aja edes laidassa, koska ”saavat ajaa ajoradalla”…tiedä sitten lohduttaako se, että sai ajaa, jos jää alle jonkun mutkan tai nyppylän takana.

  Reply
 • 23.2.2021 at 11:04
  Permalink

  Ristiinantie on profililtaan nyppymäkinen kapeahko tie. Olisiko kärrypolusta paranneltu aikojen saatossa. Talvella jalankulkijoille ja kuten pyöräilijä Jormalle kyllä vaaranpaikka, että kuntoilija Pentille. Lumi kun vielä ajorataa kaventaa, niin siinä raskaalle liikenteellekään liikaa tilaa jää. Eikös siihen voisi investoida sitä elvytysrahaa, samalla Kuomiokosken tehtaan kuljetuksillekin tuli asiaan kuuluva tie. Jari Lepälle esitän vetoomuksen asian johdosta tämän kautta, kun hänellä kokemusta tierahoituksen saannista. Itsellä ei ole kuin pieni metsätila tien laidassa, mutta olisihan se autolla ajaessakin toista liikkua. Uutelantiehen tottuneena kulkijana ero huomattava, joskin liikennemäärätkin eroavat huomattavasti.

  Reply
 • 23.2.2021 at 11:42
  Permalink

  Miksi kukaan lenkkeilee ajotien laidassa? Lenkkeilypolut on ihan erikseen.

  Reply
  • 23.2.2021 at 13:58
   Permalink

   Metsässä on lunta polviin saakka, auratulla tiellä on vähemmin lunta. Ongelma on varmaan tien kapeus ja huono auraus talvisaikaan, kesällä mahtuu sekaan paremmin

   Reply
 • 23.2.2021 at 13:38
  Permalink

  Jos lenkkeillä haluaa, niin joskus se maantien laita on ainoa vaihtoehto. Eipä tuolla Ristiinantien suunnalla taida juurikaan muita vaihtoehtoja – kuten lenkkeilypolkuja – olla.

  Reply
  • 23.2.2021 at 15:54
   Permalink

   ”Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki” lausuu runoilja.
   L u m i k e n g ä t jalkaan ja menoksi umpihangessa.
   Raskasta tarpomista, johon ei kaikken voimat riitä.

   Reply
   • 23.2.2021 at 17:08
    Permalink

    TSL Camolle vastaus, että kirjoituksen kirjoittajaj on yli 80-vuotias mies. Voisi ajatella että verovaroin saisi käveltävän tien?

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.