Mielipide: Ristiinantien auraus on luokatonta

Miten on mahdollista, että Ristiinantien lumien ja polanteiden auraukseen ja hoitoon on valittu kyntöaura? Samoja havaintoja on kuulunut muidenkin alempitasoisten

Kirjoittajan mielestä Ristiinantien auraus on huonoa. Kuva ei ole Ristiinantieltä.

Pitäjänuutiset

Miten on mahdollista, että Ristiinantien lumien ja polanteiden auraukseen ja hoitoon on valittu kyntöaura? Samoja havaintoja on kuulunut muidenkin alempitasoisten teiden varsilla asuvilta. Tiet ovat kuin kynnöspeltoja ja aura ei ole käynyt lähelläkään aurauskeppejä. Teiden varsilla on paljon ihmisiä, jotka haluaisivat lähteä kävelylenkille raittiiseen talvi-ilmaan auringon paistaessa. Mutta jos uskallat lähteä, olet hengenvaarassa eri suunnista tulevien autojen kohdatessa. Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin hypätä tien sivuun hankeen.

Vähempiarvoisten teiden varsilla asuvat maksuvat veronsa niin kuin kaikki muutkin teiden ja katujen käyttäjät. Mielestäni talvikunnostuksessa käytettävässä kuorma-autossa pitäisi olla alaterä, jolla polanteet poistetaan. Vai onko terät niin kalliita, että niitä ei raaskita kuluttaa? Eikö työnantajan (Destia) pitäisi silloin tällöin toteamassa palkkaamiensa urakoitsijoiden työn jäljet?

Pentti Miettinen

82 vuotta Ristiinantien varrella asunut

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka