Mielipide: Uimakylpylä Pertunmaalle

Pertunmaa on tähtipisteen keskellä, ympärillä Mäntyharju, Hirvensalmi, Joutsa ja Hartola. Vakituisia asukkaita yhteensä 15 000 sekä kesämökkiläiset päälle, eikä kellään

Otso Paakkinen esittää kylpylää Kisarannan tuntumaan.

Pitäjänuutiset

Pertunmaa on tähtipisteen keskellä, ympärillä Mäntyharju, Hirvensalmi, Joutsa ja Hartola. Vakituisia asukkaita yhteensä 15 000 sekä kesämökkiläiset päälle, eikä kellään ole uimahallia tai kylpylää, saati näiden yhdistelmää eli uimakylpylää. Perinteiset temput eivät Pertunmaata pelasta, meidän täytyy luoda paikkakunnasta edukseen erottuva.

Uimakylpylä palvelisi kuntalaisia, naapurikuntalaisia ja mökkiläisiä, vauvasta vaariin. Liikunta- ja terveyshyödyt ovat kiistattomat. Uimakylpylä houkuttelisi kävijöitä ympäri vuoden. Tämä elävöittäisi kuntaa erityisesti talven muutoin niin hiljaisina hetkinä. Uimakylpylä olisi konkreettinen vetovoimatekijä, joka lisäisi halua muuttaa Pertunmaalle, ehkä jopa ratkaiseva tekijä naapurikuntiin verrattuna. Suomen kartassa on Pertunmaan kohdalla uimakylpylän kokoinen aukko, hyödynnetään tämä vapaana oleva kilpailuetu!

Uimakylpylä voisi sijaita Kisarannan ja tenniskentän kulmauksessa, rannan puolella. Tarvittava infra kulkee aivan vierestä. Kooltaan 1500 neliömetrin kylpylätyylisen uimahallin rakennuskustannukset olisivat arviolta noin 6 000 000 euroa. Kuinka kulut katetaan? Rahoituskuvioita on monia, muun muassa EU:n, valtion ja muiden tahojen avustukset, mahdolllisesti perintö- ja testamenttivarat, yrittäjävetoisuus ja sponsorointi sekä kunnan taloudellinen panostus. Uskon positiivisen pöhinän tuovan myös lahjoitusvaroja. Voisimme miettiä hanketta suomalaisen puurakentamisen taidonnäytteenä, myös eräänä biotalousstrategian referenssikohteena. Tämä nostaisi Pertunmaan ja samalla koko Suomen bio- ja kiertotalouden suunnannäyttäjäksi.

Sanotaan että Kuortti on portti Pertunmaalle, näin olisi jos hanke saadaan toteutettua. Matkailu-, hyvinvointi- ja ravintola-alan yrittäjät saisivat synergiaetuja. Rakennuksesta voisi vuokrata tilat kampaamo- ja hierontapalvelun yrityksille ja Kerkes voisi myydä keraamiset kiuaskivet suoraan tyytyväisille saunojille. Näkisin, että tässä hankkeessa olisi vain voittajia. Mitä mieltä sinä olet, oletko mukana? Uimakylpylän rakentaminen olisi kuntalaisia yhdistävä hanke, pertunmaalaisten yhteinen ponnistus.

Otso Paakkinen

kuntavaaliehdokas

sitoutumattomat

Kommentoi