Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Toivolan koululle väliaikaista käyttöä?

Mäntyharjun kunnan johtotiimi vastasi kirjoitukseemme. Kyläyhteisöissä koulujen merkitys yhteisöllisyyden vahvistajana on äärimmäisen merkityksellinen. Se takaa lapsiperheiden muuttamisen paikkakunnalle ja siten

Mäntyharjun kunnan johtotiimi vastasi kirjoitukseemme. Kyläyhteisöissä koulujen merkitys yhteisöllisyyden vahvistajana on äärimmäisen merkityksellinen. Se takaa lapsiperheiden muuttamisen paikkakunnalle ja siten edesauttaa kylän väestöpohjan laajenemisen. Tämä mahdollistaa eri-ikäisten asukkaiden keskinäisen yhteistyön. Tästä hyötyy koko kylä.

Nyt tämä mahdollisuus on katkaistu Toivolan koulun lakkauttamisen yhteydessä. Kymmenen vuoden kuluttua, kun monipaikkaisuus on todellisuutta, voidaan vain haikailla menetettyjen mahdollisuuksien perään. Nyt koulurakennuksen käyttökustannukset on minimoitu. Sitä eivät rakennukset pidemmän päälle kestä. Minkäänlaisiin korjaustoimenpiteisiin ei kunnalla ole mahdollisuuksia. Tähän tulokseen on tullut johtotiimi. Samanaikaisesti kiinteistökehitysprojekti istuu ja miettii, mitä tehdä Toivolan koulun kanssa.

Kun se lopulta päässee lopputulokseensa, voikin olla vain yksi vaihtoehto mahdollinen: rakennuksen purkaminen. Toivottavasti ihan näin ei tapahdu todellisuudessa.

Koulun jatkosuunnitelmissa myös muun muassa tilan myyminen. Ennen kuin tämän kaltaisiin pysyviin ratkaisuihin päästään, voitaisiin tilaa hyödyntää siirtymävaiheessa kylän yhteisenä olohuoneena. Siellä voisivat toimia edelleenkin vuokrakustannuksiaan kattaen kansalaisopisto, seurakunta, yksittäiset harrastuspiirit ja järjestöt.

Näitä tilakysymyksiä pohtivat erilaiset projektit, lautakunnat ja hankeryhmät. Toivomme tehokkaampaa tiedotusta päätöksistä, jotta voisimme toimia niiden mukaisesti. Sekä Toivolan kylän yhteisöllisyyden vahvistamisen tarpeen tunnustamista ja sen mukaisia päätöksiä. Tervetuloa myös tutustumaan Toivolan kouluun mitä pikimmin!

Kansalaisopiston jumpparyhmäläiset