Pääkirjoitus: Toinen nollakesä olisi monelle tapahtumanjärjestäjälle liikaa

Mäntyharjun kesätapahtumat alkavat hiljalleen saada konkreettisia muotoja, kun tapahtumajärjestäjät julkaisevat tulevaa ohjelmistoaan. Ensimmäisten joukossa on yleensä Taidekeskus Salmela, kuten nytkin.

Henry Parta

Mäntyharjun kesätapahtumat alkavat hiljalleen saada konkreettisia muotoja, kun tapahtumajärjestäjät julkaisevat tulevaa ohjelmistoaan.

Ensimmäisten joukossa on yleensä Taidekeskus Salmela, kuten nytkin. Koronan jarruttaman viime kesän jälkeen Salmela tarjoaa kovatasoisen kattauksen kulttuurin eri alojen kärkinimiä. Laajennetun puistonäyttämön myötä voi hyvinkin veikata kaikkien aikojen kävijäennätyksen menevän kesän aikana uusiksi.

Myös kesäteattereiden aktiivit odottavat tulevaa näytäntökautta vesi kielellä. Väliin jäänyt viime kesä on antanut aikaa hioa näytelmät sellaiseen kuosiin, joka saanee kansan katsomoihin.

Kun lähestulkoon kaikki suuremmat tapahtumat ovat kohta ovat olleet pannassa kohta vuoden, riittää nälkää niin tekijöillä kuin yleisölläkin. Mutta edelleen tulevankin kesän yllä roikkuu koronanmuotoinen pilvi, vaikka kaiken tolkun mukaan rokotuksissa pitäisi kesään mennessä olla jo niin pitkällä, että lavoille päästään.

Toinen nollakesä olisi monelle tapahtumien takana olevalle ehkä se viimeinen isku. Valtiovalta on väläytellyt vihreää valoa tapahtumien taloudelliseksi takaamiseksi, mutta pelkästään rahasta ei ole kyse. Jos yleisö oppii täyttämään vapaa-aikansa muilla aktiviteeteillä, voi sen takaisin houkutteleminen useamman vuoden jälkeen olla työlästä.

Mutta toivotaan parasta. Kyllähän Mäntyharjun kesään kuuluvat olennaisena osana niin Salmela, kesäteatterit kuin markkinatkin pienemmistä tapahtumista puhumattakaan.

Henry Parta

Kommentoi