Pääkirjoitus: Jääliukumäki tuli, mutta tyylipisteitä ei loanheitosta heru

Mäntyharjulla saatiin aikaiseksi melkoinen myrsky vesilasissa torille esitetyn jääliukumäen tiimoilta. Viattomasti heitetty idea nostatti suuren tulvan viestejä sosiaalisessa mediassa, missä

Henry Parta

Mäntyharjulla saatiin aikaiseksi melkoinen myrsky vesilasissa torille esitetyn jääliukumäen tiimoilta. Viattomasti heitetty idea nostatti suuren tulvan viestejä sosiaalisessa mediassa, missä nykytavan mukaisesti fakta ja fiktio sekoittuivat iloisesti.

Jääliukumäestä innostuneet kokivat tulleensa kunnan pettämäksi, kun sieltä suunnasta ei heti näytettykään vihreää valoa hankkeelle.

Sontamyrskyn kohteeksi joutuivat niin kunnan viranhaltijat kuin torin aurauksista vastaava yrittäjä. Jälkimmäinenhän tekee juuri niin kuin tilaaja pyytää eli ainakin siltä osin haukut osuivat pahasti harhaan. Viranhaltijoiden toimistakaan ei maltettu odottaa niitä perusteluja, ennen kuin ryöpytys alkoi.

Tuskin tässäkään tapauksessa kukaan on kiusallaan ollut jääliukumäkeä tyrmäämässä. Sellaisen kuvan somekirjoittelu kuitenkin helposti antoi.

Idea torin elävöittämisestä liukumäen ja veistosten voimin on hyvä. Huono ei ollut myöskään idea niiden sijoittamisesta Kisalan nurkille. Tai miksei Rantapuistoon? Kurkiniemeen? Voisiko liukumäkiä olla useammassa paikassa?

Näistä asioista pitäisi asian puuhamiesten ja -naisten sekä viranhaltijoiden keskustella yhteisen pöydän ääressä ja etsiä oikeat suuntaviivat selville. Nyt saatiin hommalle onnellinen päätös, mutta vähän tahmea maku saattoi suuhun jäädä useammallekin henkilölle.

Somessa tunnemyrskyn vallassa kirjoitetut kommentit saattavat usein kääntyä ajettua asiaa vastaan, joten harkintaa mukaan ennen sen enterin painamista.

Henry Parta

Kommentoi