Mielipide: Oliko tekojääradan sulkeminen tarpeellista?

Mäntyharjun kunta päätti 2.12.2020 muiden koronaviruksen leviämistä rajoittavien rajoitusten ohella myös sulkea tekojääradan leviämistä rajoittavana toimenpiteenä. Tämä päätös on herättänyt

Pyry Männistö

Mäntyharjun kunta päätti 2.12.2020 muiden koronaviruksen leviämistä rajoittavien rajoitusten ohella myös sulkea tekojääradan leviämistä rajoittavana toimenpiteenä.

Tämä päätös on herättänyt paljon keskustelua nuorten sekä lasten vanhempien keskuudessa. Oliko tämä päätös tässä tilanteessa tarpeellinen, kun Mäntyharjussa tartuntoja on vain vähän tai ei lainkaan?

Naapurikunnassa Mikkelissä, missä tartuntoja on todettu, on esimerkiksi Hänninkentän tekojäärata kuntalaisten käytössä.

Olisiko asian voinut hoitaa kunnan osalta myös paremmin? Ennen lopullista päätöstä jääradan sulkemisesta olisi voitu keskustella nuorten ja yleisesti kuntalaisten kanssa.

Viruksen leviämistä olisi voitu rajoittaa myös esimerkiksi henkilömäärän rajaamisella, jolloin koko jäärataa ei olisi tarvinnut sulkea ja käyttö olisi voinut jatkua melko normaalina mutta vain rajoitetulla henkilömäärällä.

Lisäksi ohjeistukseksi olisi voinut antaa omassa seurueessa tai lähipiirissä pysymisen liikunnan ajaksi.

Koululiikuntaa jääradalla kuitenkin vielä harjoitetaan, jolloin nuoret ja lapset kohtaavat siellä koulupäivän aikana eli mikseivät he voisi kohdata myös iltapäivisin ja iltaisin.

Vaikka rajoituksista saatettiin joutua päättämään nopealla aikataululla, olisi keskustelua voinut käydä myös alkuperäisen päätöksen jälkeen, ja pohtia vaihtoehtoja alkuperäiseen ratkaisuun.

Pyry Männistö

Mäntyharjulainen nuori

Kommentoi