Pääkirjoitus: Alkaa olla kohtalaisen sekavaa

Pertunmaalla perussuomalaisten ympärillä on riittänyt viime aikoina vääntöä jos toistakin. Puoluevaltuuston ja Pertunmaan kunnanvaltuuston jäsenen Markku Pöyryn erottaminen ja takaisinottaminen

Henry Parta

Pertunmaalla perussuomalaisten ympärillä on riittänyt viime aikoina vääntöä jos toistakin. Puoluevaltuuston ja Pertunmaan kunnanvaltuuston jäsenen Markku Pöyryn erottaminen ja takaisinottaminen tarkastuslautakuntaan on ollut oma saagansa ja nyt sitten piirijärjestö on erottanut koko paikallisyhdistyksen jäsenyydestään.

Vastaavia tarinoita on ollut muuallakin Suomessa ja joku voikin kysyä, mikä perussuomalaisia vaivaa?

Perussuomalaiset halusi jo Timo Soinin aikakaudella erottua muista puolueista, ”vanhoista puolueista”, kuten Soini usein muistutti.

Puolue on saanut myös riveihinsä sangen värikkäitäkin persoonia, jotka eivät ole mielipiteitään pitäneet vakan alla.

Piirijärjestöjen ja paikallisosastojen välillä sekavaltakin tuntuvat touhut johtuvat ainakin osaltaan puolueen muista erottuvilla säännöillä. Kun muissa puolueissa jäsenyys kulkee osastojen tai piirien kautta, perussuomalaisissa puoluehallitus hyväksyy (tai hylkää) jäsenanomukset.

Puolueen yhteisöjäseniä ovat piirijärjestöt, joihin kuuluvat sitten paikallisyhdistykset. Järjestöt ja yhdistykset eivät voi erottaa ketään puoluejäsenyydestä, mutta toiminnastaan kyllä. Riski on, kuten nyt Pertunmaalla, että paikkakunnalla voi olla kohta useampikin yhdistys. Tosin vain yhdellä voi olla piirijärjestön siunaus.

Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta -sanonta pätee joissain asioissa, mutta tässä tilanteessa siihen ei kannata luottaa. Äänestäjillä ja mahdollisilla kunnallisvaaliehdokkailla voi olla hankaluuksia hahmottaa, mitä ihmettä puolueessa oikein tapahtuu?

Kommentoi