Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Pertunmaa tuotteistaa maallemuuton

Pertunmaan kunta on käynnistänyt EU:n osittain rahoittaman valtakunnallisen pilottihankkeen Vapaa-ajanasunnoista vakituiseksi asunnoiksi. Tavoitteena on kartoittaa Pertunmaalla vapaa-ajanasuntoja omistavien halukkuus muuttaa

Pertunmaan kunta on käynnistänyt EU:n osittain rahoittaman valtakunnallisen pilottihankkeen Vapaa-ajanasunnoista vakituiseksi asunnoiksi. Tavoitteena on kartoittaa Pertunmaalla vapaa-ajanasuntoja omistavien halukkuus muuttaa asuntonsa vakituiseksi ja muuttaa Pertunmaalle vakituisesti.

Ensin aloitetaan esiselvitys, jossa vapaa-ajan kiinteistön omistajien kiinnostus kartoitetaan kirjeitse. Esiselvityksessä kysytään kiinnostusta muuttaa kiinteistö vakituiseksi asunnoksi, muuttamisesta Pertunmaalle, toimistotilan tarpeesta, Pertunmaalle suunnitteilla olevasta toimistohotellista ja muun muassa aikeista perustaa yritys Pertunmaalle.

Posti tuo kirjekyselyn lähipäivinä kiinteistön omistajille. Kyselyyn vastaaminen on erittäin tärkeää hankkeen jatkosuunnittelun kannalta ja vastauksia odotetaan vuoden loppuun mennessä.

Tulosten analysoinnin jälkeen suunnitellaan jatkotoimet rakentavassa yhteistyössä kiinteistön omistajien kanssa.

Pertunmaan kunta sai tämän maallemuuton pilottihankkeen käynnistettäväkseen, koska kunnassa on jo rakennettu onnistuneesti kattavat 900 megabitin laajakaistayhteydet valmiiksi, jotka mahdollistavat monenlaisten palvelujen tuottamisen Pertunmaalta.

Muina valtteina ovat hyvät liikenneyhteydet, ilmainen kunnallinen päivähoito ja puhdas luonto.

Esiselvityksen jälkeen, toisessa vaiheessa keväällä 2019 laaditaan muutossuunnitelmat tai piirustukset kohtuullisella hinnalla kiinteistön omistajille, mikäli hankkeelle saadaan suunniteltu rahoitus.

Tässä vaiheessa on tarkoitus punoa paikalliset, maakunnalliset ja valtakunnalliset yritys- ja toimijaverkostot, sekä käydä aktiivista vuoropuhelua ja tehdä toimenpiteitä maallemuuton edistämiseksi.

Tiedämme, että moni vapaa-ajan asukas on miettinyt muuttoa Pertunmaalle. Näiden hankkeiden avulla haluamme olla tukemassa muuttoa ja onnistuneiden muuttotarinoiden syntymistä.

Esko Kilpinen

Hankevetäjä, Vapaa-ajanasunnoista vakituiseksi asunnoiksi hanke