Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Koira-aitaus Kisalan kupeessa

Mäntyharjun Kennelyhdistyksen hallituksessa oltiin pahoillaan koiratarhan kunnosta Kisalan kupeessa. Jotkut käyttävät aitauksesta termiä koirapuisto, mutta puistot ovat yleensä isompia. Harmittaa,

Mäntyharjun Kennelyhdistyksen hallituksessa oltiin pahoillaan koiratarhan kunnosta Kisalan kupeessa.

Jotkut käyttävät aitauksesta termiä koirapuisto, mutta puistot ovat yleensä isompia. Harmittaa, että menikö se talkootyö turhaan, kun innolla sitä vapaaehtoisesti rakensimme yhdessä kaikkien kuntalaisten hyväksi koirineen?

Sen lisäksi olemme saaneet ystävällisesti alueen käyttöömme muun muassa koulutuskentäksi parkkialueen ja olemme aidanneet alueen, jotta se pysyisi kunnossa ja olisi turvallinen.

Osa käyttäjistä ei pidä sitä siistinä. Näin ollen käyttö vähenee. Siinä on roskis vieressä ja kennelyhdistys maksaa roskiksen tyhjennyksen. Muutamat käyttäjät pilaavat tarhan ja maineen. Jokainen siivoaa oman koiransa jätökset. Alue ei ole iso. Sen siivoaminen ei ole Kennelyhdistyksen asia.

Muutenkin on suunnitteilla ollut koulutuskentän ja tarhan siirto muualle. Herää kysymys, tarvitseeko tarhaa enää ollenkaan?

Tarha on ollut tarpeen monen mielestä, ja olemme saaneet palautetta, miten koiranpennulle on hyvä siellä aidatulla alueella opettaa muun muassa luokse tuloa, kun ei ole esimerkiksi omaa pihaa.

Nyt on tullut useimpien käyttäjien kautta palautetta, että tarhassa on isoja kakkaläjiä, joita ei ole siivottu. Enää siellä ei haluta käydä.

Tarha on ollut kaikkien kuntalaisten ja mökkiläisten käytössä. Jouduimme miettimään nyt tarhan jatkoa.

Nyt ulosteet ovat pakastuneet ja piilossa lumen alla, mutta siellä ne ovat. Keväällä viimeistään totuus paljastuu. Entinen paskolampi taitaa nyt kirjaimellisesti olla sitä.

Selvitämme kameravalvonnan käyttämistä alueella suoraan koiratarhaan. Jos kamera ei paranna asiaa, on harkittava tarhan sulkemista.

Voisimmeko yhdessä pitää alueen siistinä?

Tanja Hartonen-Pulkka, Kennelyhdistyksen pj.