Maakunnan työttömyys paheni, mutta työpaikkoja riittää haettaviksi

Työttömien määrä on noussut Etelä-Savossa tasan tuhannella henkilöllä vuodessa. Työttömänä oli syyskuun lopussa 17 prosenttia enemmän työvoimasta kuin syyskuussa 2019.

Uusia työpaikkoja ilmoitettiin Etelä-Savon TE-toimistoon noin 1100 enemmän kuin syyskuussa 2019.

Pitäjänuutiset

Työttömien määrä on noussut Etelä-Savossa tasan tuhannella henkilöllä vuodessa.

Työttömänä oli syyskuun lopussa 17 prosenttia enemmän työvoimasta kuin syyskuussa 2019.

Lomautettuja oli kaksinkertainen määrä vuoden takaiseen verrattuna. Lukemat synkkenivät selvästi myös kokonaan työttömien, yli vuoden työttömänä olleiden sekä alle 25-vuotiaiden työttömien kohdalla.Etelä-Savon kunnista Mäntyharjulla työttömiä oli 12,1 prosenttia työvoimasta, Pertunmaalla 10,5.

Työpaikkoja oli Etelä-Savon TE-toimistossa avoinna lähes 2 200, saman verran kuin vuosi sitten.

Mäntyharjulla oli syyskuun lopussa 277 työtöntä työnhakijaa, 65 enemmän kuin vuosi sitten. Avoimia työpaikkoja oli 38, mikä on 16 enemmän kuin vuosi sitten. Pertunmaalla työttömiä oli 73 henkilöä, mikä on kahdeksan enemmän viime vuoden syyskuuhun verratuna. Tiedot avoimista työpaikoista puuttuvat Pertunmaan osalta.

Seutukunnittain katsottuna työttömien määrä nousi Mikkelin ja Pieksämäen seuduilla 20 prosenttia, Savonlinnan seudulla 12 prosenttia.

Pienin työttömyysaste Etelä-Savossa on Puumalassa, 7,4. Suurin puolestaan Sulkavalla, 12,9. Maakunnassa työttömiä työnhakijoita oli syyskuussa kaikkiaan 6775 ja työttömyysaste tasan 11.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka