Halmeniemi haluaa kylätalonsa kuntoon — Halmela-talo kaipaa kipeästi remonttia, johon pelkästään talkoilemalla hankittavat rahat eivät riitä

Veikko Kuparinen pistäytyi labradorinnoutaja Uran kanssa tarkistamassa Halmela-talon ilmoitustaulun. Sitä ennen he olivat käyneet tänä kesänä aloittaneessa avoimessa kirjastossa.

Veikko Kuparinen silmäilee Halmela-talon ilmoitustaulua. Kuparinen asuu lähistöllä ja pistäytyi koiran ulkoilutusreissulla itsepalvelukirjastossa kylätalon naapurissa. – Palautin Punaisen vuorineuvoksen ja Hulluja nuo venäläiset -kirjat. Kuparinen harmittelee sitä, ettei pääse Halmela-talon pihalla järjestettävään illallisjuhlaan seuraavana lauantaina. – Laulumiesten harjoitukset kirkolla ovat samaan aikaan. Halmeniemen Maa- ja kotitalousseuran sihteeri Tarja Tulppo kertoo, ettei illalliselle enää mahtuisikaan. Pöytävaraukset olivat tehneet kauppansa nopeasti. Maa- ja kotitalousseura omistaa talon ja hoitaa käytännössä samoja tehtäviä kuin muualla kyläyhdistykset. Tarja Tulppo muistuttaa syksyllä kansalaisopiston toimintana aloittavasta Halmeniemen kuorosta. Kuparinen kertoo kuoroon tulevansa. – Siitä tulee Halmeniemen sekavakuoro, heittää Tarjan mies Jyrki Tulppo, joka on Maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja ja innokas musiikkimies. Kuparinen ja Tulpot ovat muuttaneet Halmeniemen vakituisiksi asukkaiksi kymmenisen vuotta sitten. – Asuin aikaisemmin Turussa. Etsin sopivaa ja edullista taloa noin tunnin matkan päässä Iitistä, jossa poikani asuu, Kuparinen kertoo. Kuparinen on tyytyväinen valintaansa. Hän tiesi mihin muutti. Palveluita ei juuri enää silloinkaan ollut, kun hän muutti kylään. – Parina ensimmäisenä vuonna kauppa-auto vielä kävi. Sitten se meni rikki, eikä uutta tullut. Tulpot etsivät taloa korkeintaan tunnin ajomatkan päästä Mikkelistä, missä kumpikin silloin työskenteli kiinteistönvälittäjinä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Pitäjänuutisten sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 3 kk 4 €/kk Olen jo tilaaja