HS: Salmelan lotta-veistosta havitellaan nyt Hämeenlinnaan

Viime kesänä Taidekeskus Salmelassa paljastettua, taiteilija Tiina Torkkelin luomaa lotta-veistosta havitellaan nyt Hämeenlinnaan. Hämeen Sanomat kertoo, että kaupunkiin on perustettu

Sota ja rakkaus-niminen veistos kuvaa lottaa ja hevosta. Vasemmalla kuvataiteilija Tiina Torkkeli, Maija-Liisa Heino ja Suomen Lottaperinneliiton toiminnanjohtaja Kaija Vesala.

Lasse Laitinen

Viime kesänä Taidekeskus Salmelassa paljastettua, taiteilija Tiina Torkkelin luomaa lotta-veistosta havitellaan nyt Hämeenlinnaan.

Hämeen Sanomat kertoo, että kaupunkiin on perustettu aiheen tiimoilta yhdistys. Hankkeen taustalla on paikallisen kaupunginvaltuutetun tekemä aloite veistoksen hankkimisesta. Hämeen Sanomat kertoo, että aloitteen allekirjoitti viime kesäkuussa kolmekymmentä valtuutettua.

– Tällaisen hankkeen vastustus liittyy väärinkäsityksiin. Patsas olisi nimenomaan tasa-arvoteko ja kunnianosoitus sodassa palvelleille naisille, sanoo aloitteen alullepanija ja hanketta ajavan valtuuskunnan puheenjohtaja Antti Ahonen Hämeen Sanomille.

Lue myös: Keskustelua herättänyt Lotta-veistos on henkilökohtainen tutkielma

Lue myös: Sota ja rakkaus-veistos toi lotan keskipisteeseen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka