Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

3D-tulostaminen taipuu moneen

Ihmisillä on paljon ennakkoluuloja 3D-tulostamista kohtaan. Yleisiä harhaluuloja ovat, että se olisi jotenkin hirveän kallista tai että sillä tehtäisiin pelkkiä

Ihmisillä on paljon ennakkoluuloja 3D-tulostamista kohtaan. Yleisiä harhaluuloja ovat, että se olisi jotenkin hirveän kallista tai että sillä tehtäisiin pelkkiä prototyyppejä. Myös laatua epäillään usein, kertoo mäntyharjulainen Jonne Väisänen.

– Monet asiakkaat ovat epäilleet aluksi, mutta kun ovat pyytäneet hinnan ja päättäneet kokeilla, niin ovat todenneet, että hei tämähän toimii, Väisänen jatkaa.

Viikinkikone -nimistä kevytyritystä pyörittävä Väisänen tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden 3D-tulostamiseen. Ajatus yrityksen perustamisesta syntyi Väisäsen kyllästyttyä markkinoilla toimivien kilpailijoiden korkeisiin hintoihin.

– Kuten meidän slogan kuuluu: Taistelu parempien hintojen puolesta, Väisänen naurahtaa.

Asiakkaita Väisänen on saanut ympäri Suomea ja muutama tilaus on tullut Virosta saakka. 3D-tulostin taipuu moneksi. Koneella on mahdollista valmistaa kaikenlaista varaosista koriste-esineisiin.

– Yksi yllättävän paljon 3D-tulostuksia tilaava asiakaskunta on vanhojen autojen harrastajat. Niissä on paljon varaosia, joita on nykyään vaikea löytää.

3D-tulostukset ovat yleensä erilaisista muoveista valmistettuja, mutta myös esimerkiksi metallia on mahdollista tulostaa.

Väisäsen tulostinarsenaali taipuu toistaiseksi vain muovisiin esineisiin, mutta liiketoimintaa on tarkoitus kehittää tulevaisuudessa ja valikoimaa monipuolistaa.

Lue lisää torstain 3. elokuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä