Röpörieskaa: Näyttelijä keksi sivutyön: Hatsapurit pitävät Haapasalon tiellä

Marko Samiola (vas.) ja Ville Haapasalo tulivat Kymenlaaksosta ja suuntaavat seuraavaksi Satakuntaan pariksi viikoksi. Kaisa Parta

Näyttelijä Ville Haapasalo toi tiistaina Mäntyharjulle kuuluisan hatsapurien myyntikojunsa. Haapasalo kertoi myyneensä parissa tunnissa yli 150 hatsapuria, siis lämmintä juustoleipää.

Maineikas herkku on alunperin paimentolaisten ruokaa ja se valmistetaan georgialaisella reseptillä, jossa yhdistyvät sulguni-juusto ja hapatettuun maitoon leivottu vehnätaikina. Hatsapureja valmistetaan monenlaisilla täytteillä. Haapasalon mukaan näistä suosituin on juusto.

– Ruoka on 5000 vuotta vanha. Jos reseptissä olisi jotain vikaa, olisi sille jotain tehty, hän uskoi.

Hän kertoi hatsapurien valloittavan ensin Suomen, maakunta kerrallaan, ja seuraavaksi muun maailman.

Hatsapurit ovat pitäneet Haapasalon kiireisenä ja kiertueessa kiinni korona-pandemian alusta saakka.

– Olen viettänyt kiertolaisen elämää 25 vuotta. Näillä näkymin kierrän hatsapurien kanssa ainakin vuoden loppuun saakka.

Haapasalon lisäksi hittituotteen valmistus ja myynti työllistää jo 20-30 henkilöä. Näyttelijän suunnitelmissa on hankkia neljäs myyntikioski, minkä lisäksi Puumalassa sijaitsevaa leipomoa laajennetaan parhaillaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka