Koronavirus: Pertunmaalta löytyi uusi koronatartunta: Yhteensä reilut 20 yhtenäiskoulun oppilasta ja opettajaa karanteenissa

Altistumisia on tapahtunut muun muassa koulukyydityksissä.

Pertunmaan yhtenäiskoulussa on oppilaita noin 150, joten liian tiukkaa ei pitäisi tehdä turvavälienkään kanssa.

Lasse Laitinen

Pertunmaalta löytyi viikonloppuna yksi koronatartunta, kertoo Essote. Tartunnan johdosta yhtenäiskoulusta on asetettu karanteeniin reilut 20 oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa. Heistä kolme on opettajia ja yksi koulunkäynninohjaaja. Kokonaan karanteeniin on asetettu 1-2 yhtenäisluokka.

Tartunnan alkuperää ei ole onnistuttu selvittämään laajoista altistuneiden testauksista huolimatta.

– Testeihin on edelleen syytä hakeutua pientenkin oireiden perusteella. Nyt testaukseen tulemisessa on tapahtunut notkahdus, suosittaa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Essoten tiedotteessa.

Rehtori-sivistysjohtaja Sari Mäkeläinen kertoo, että tieto tartunnasta saatiin lauantaina. Tietoa altistumisista ja karanteeneista on välitetty asianosaisille viikonlopun aikana. Altistumisia on tapahtunut paitsi koulussa, myös koulukyydityksissä.

– Koulukyydissä on mukana eri ikäisiä oppilaita ja heitä on kartoitettu viikonlopun aikana. Yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa tehtiin aktiivisesti, Mäkeläinen kertoo.

Mäkeläinen kertoo, että henkilökunta on käynyt viime päivinä ahkerasti testeissä ja tulokset ovat olleet negatiivisia. Koulun henkilökunta käyttää arjessa maskeja, kuten myös suuri osa yläkoululaisista. Maskeja on myös osan alakoululaistenkin käytössä. Lisäksi koulukyydityksissä on voimassa maskisuositus.

– Aivan pienimmillä maskeja ei ole ollut käytössä, koska niiden oikeanlainen käyttö voi olla hankalaa. Käsiä on kuitenkin pesty ikään katsomatta.

Oppilaiden ja henkilökunnan karanteeni kestää näillä tietoa ensi viikon keskiviikkoon saakka. Niin oppilaat kuin opettajatkin jatkavat siihen saakka koulunkäyntiä etäopetuksessa.

Mäkeläisen mukaan etäopetuksen makuun on totuttu viimeisen vuoden aikana melko hyvin.

– Viime keväänä koko koulu oli etäopetuksessa ja nyt vastikään yläluokkalaiset tulivat takaisin kouluun etäopetuksesta, eli kyllä tätä on ehditty harjoittelemaan.

Mäkeläinen kuitenkin toteaa, että tilanne vaatii venymistä erityisesti pienimmiltä oppilailta ja heidän perheiltään.

– Kyllä se on vaativa tilanne pienimpien vanhemmille. Heitä ei voi jättää kotiin yksin, joten moni asia kaatuu nyt vanhempien vastuulle.

Pertunmaalta on löytynyt ennen maanantaita alle viisi koronatartuntaa, eikä kunta ole ollut toistaiseksi mukana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtakunnallisessa listauksessa. Edellisen kerran Essote tiedotti Pertunmaalla havaitusta koronatartunnasta viime vuoden marraskuussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka