Kokoomus esitti kunnanhallituksessa aikalisää Mäntyharjun jättihankkeeseen - Tilaratkaisu äänestettiin kuitenkin eteenpäin äänin 7-2

Mäntyharjun kunnantalon toimintoja suunnitellaan siirrettäväksi lukion yhteyteen nousevaan uudisrakennukseen. Henry Parta

Lasse Laitinen

Mäntyharjun kunnanhallitus siunasi maanantaisessa kokouksessaan vuosikymmeniä eteenpäin tähtäävän tilaratkaisun etenemisen. Suunnitelmassa hallinnolliset toiminnot siirretään lukion yhteyteen nousevaan uudisrakennukseen. Myös nykyinen kirjasto-ruokala purettaisiin. Hankkeen arvioitu hintalappu on 12 miljoonaa.

Kunnanhallituksessa Seppo Hujanen (kok.) esitti asian jättämistä pöydälle lisäselvityksiä varten. Hujasen esitystä kannatti Jaana Lopperi (kok.). Hankkeen vieminen eteenpäin voitti äänestyksessä luvuin 7-2.

Tilahankkeessa myös kouluruokala-kirjastoa ollaan korvaamassa uuden tieltä. Henry Parta

Hujanen perustelee aikalisäehdotusta sillä, että kunta voisi vielä yrittää houkutella hankkeeseen mukaan yhteistyökumppaneita.

– Ajatuksena on, että oltaisiin selvitetty, löytyisikö yritys- tai järjestöpuolelta kumppaneita tähän hankkeeseen. Siten voitaisiin ottaa huomioon myös tulevien tilojen muunneltavuus, Hujanen perustelee.

– Korona on aiheuttanut sen, että etätyö on tullut ehkäpä jäädäkseen. Isompienkin yritysten kanssa olisi voinut käydä keskusteluja, olisiko heillä tarvetta tulla tällaiseen maaseutumaiseen kuntaan ja sitä kautta kumppaniksi rakentamiseen. Kumppaneita voisi löytyä toimintaan myös paikallisista yrityksistä, hän lisää.

Nyt rakennetaan tiloja 30 vuoden päähän ja asioita olisi hyvä selvittää tarkasti.

Hujasen mukaan aikalisä olisi perusteltua myös siksi, että sen vaikutukset ulottuvat vuosikymmeniksi eteenpäin.

– Nyt rakennetaan tiloja 30 vuoden päähän ja asioita olisi hyvä selvittää tarkasti. Monesti arvioimme hankkeita jälkikäteen, että ne ovat jääneet osaltaan puolitiehen. Jos selvittäisimme asiaa puolen vuoden ajan, se ei hanketta paljoa pitkittäisi.

Lopullisen sanan hankkeen etenemisestä sanoo kunnanvaltuusto. Hujasen mukaan tilahankkeen kohtaloa ei olla vielä puitu tarkemmin kokoomusryhmässä.

– Ei asiasta ole ryhmän kanssa keskusteltu. Toki se keskustelu pitää ennen valtuuston kokousta käydä, Hujanen toteaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka