Pertunmaan netti- ja televisioliittymiin tulee viimein päivitys: valikoimiin kaapelitelevisio ja yli 100 megan kiinteä netti

MPY päivittää runkoverkkonsa nykyaikaan myös Pertunmaalla.

Kaapelitelevisio tulee pertunmaalaisten ulottuville tänä vuonna. Päivi Taskinen-Kekki

Lasse Laitinen

Kuituverkon alueella asuvat voivat lähiaikoina hankkia kotiinsa uusia netti- ja televisiopalveluja. MPY uusii Pertunmaalla parhaillaan runkoverkkoaan ja se mahdollistaa kiinteän verkon alueella asuville nopeampien nettiliittymien ja kaapeli tv:n käyttöönoton.

Tähän mennessä Pertunmaan kiinteiden nettiliittymien maksiminopeus on ollut 100 megabittiä. Päivityksen jälkeen yhteyksiä on mahdollista ottaa aina 900 megabittiin saakka.

– Periaatteessa meiltä voisi saada nyt giganin yhteyden, jos sellainen valikoimiin tulisi. Nopeudet paranevat siis huomattavasti, sanoo MPY:n myyntipäällikkö Mikko Syrjälä.

Syrjälän mukaan nykyisten nettiasiakkaiden ei tarvitse kustantaa päivityksestä koituvia laitteiston vaihdoksia, vaan ne vaihdetaan veloituksetta.

Televisiopuolella Pertunmaalla ollaan oltu tähän mennessä antenniverkon ja netin yli toimivan IPTV-palvelun varassa. Runkoverkon päivityksen myötä taloyhtiöille ja muille kaapeliverkon alueella asuville tulee mahdollisuus kaapelitelevision käyttöönottoon.

– Kaapelitelevision lisäksi taloyhtiöihin voidaan järjestää mahdollisuus kiinteille nettiliittymille. Meillä on tällä hetkellä tiedossa toista sataa asuntoa, joihin tämä päivitys ollaan tekemässä. Näin päästään myös luopumaan kattoantenneista, jotka ovat pätkineet erityisesti talvella, Syrjälä sanoo.

Kaapelitelevisioon liittyessä osalla asukkaista saattaa kuitenkin olla edessä television vaihto. Uusi televisio on hankittava silloin, jos nykyisen sisältä ei löydy kaapelitelevision vaatimaa dvb-c -viritintä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka