Maastopalo lähti leviämään takan tuhkista Mäntyharjussa – Dramaattinen alku ennakoi laajaa tuhoa, mutta alue saatiin rajattua nopeasti

Päivystävä palomestari muistuttaa, että maasto on todella kuivaa.

Maasto syttyi palamaan Mäntyharjun Huuhilossa maanantaina iltapäivällä varsin dramaattisesti, mutta palo saatiin nopeasti rajattua, joten paloalue jäi kahteen aariin eli varsin pieneksi.

Päivystävä palomestari Joni Himberg Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että alkutilanne on vaikuttanut hurjalta. Palo levisi nopeasti pitkin kuivaa, hakattua metsänpohjaa.

Paikalla olleet saivat rajattua paloalueen kymmenen metriä kertaa kahteenkymmeneen metriin. Pelastuslaitos kasteli alueen.

Palo sai alkunsa takasta tyhjennetystä tuhkasta. Yön yli jäähtyneet tuhkat oli kipattu maahan, ja tuli oli tuulen herättämänä lähtenyt leviämään melkein saman tien.

Hälytys maastopalosta tuli kello 12.44.

Himberg muistuttaa, että maasto on nyt todella kuivaa, joten kaikenlaisessa tulen käsittelyssä on syytä olla varovainen. Etelä-Savossa on voimassa ruohikkopalovaroitus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaamalla saat sähköpostiisi kuukausittain koosteen Mäntyharjun ja Pertunmaan kiinnostavimmista jutuista ja uutisista. Pysyt näin kärryillä siitä mitä seudulla tapahtuu.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut

Ruokapaikka