Mäntyharju sijoittui neljänneksi mökkipaikkakuntien kuluvertailussa - Perusmökin kunnalliset maksut lähentelevät jo tuhatta euroa vuodessa

Omakotiliitto vertaili tuttuun tapaan mökkimaksuja. Mäntyharju on noussut suosituimpien mökkikuntien kuluvertailussa jo neljänneksi. Akseli Muraja

Lasse Laitinen

Mäntyharju sijoittuu neljänneksi Omakotiliiton tekemässä mökkipaikkakuntien kuluvertailussa. Kunta on kivunnut viime vuosina korkeammalle selvityksessä, jossa vertaillaan 20 suosituimman mökkipaikkakunnan maksuja. Kahtena edellisvuonna kunta on ollut vertailun kuudes. Kärkikolmikon kalleusvertailussa muodostavat tänä vuonna Savonlinna, Kuopio ja Mikkeli. Selvityksessä vertaillaan 50 neliön vakiomuotoisen mökin maksuja. Mukana kustannuksissa on kiinteistövero, sähkö ja jätemaksut.

Mäntyharjussa kunnalliset maksut ovat vertailussa tänä vuonna 954 euroa vuodessa. Kalleimmassa kunnassa Savonlinnassa maksut ovat 1160 euroa vuodessa. Mikkelissä kuluja tulee 1109 euroa. Omakotiliiton mukaan kärkinelikon hinnannousu on ollut viime vuosina reipasta. Vertailun edullisin kunta oli Oulu, jossa maksut olivat 493 euroa vuodessa.

Neljän kalleimman savolaiskunnan eroa muuhun Suomeen selittivät sähkömaksut. Suurimman osuuden sähkömenoista haukkaa puolestaan siirron perusmaksu.

Mäntyharju erottuu kalleimpien mökkikuntien joukossa alhaisella kiinteistöverolla. Edellisvuosina Mäntyharjun edellä olleet Parainen ja Kangasala ovat pudonneet sijoille viisi ja kuusi. Niissä kiinteistövero on selvästi Mäntyharjua matalampi, mutta vastaavasti sähkömaksut huomattavasti matalammat.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka