Museoautoja, lähiruokaa, supersankarirataa, elävää musiikkia... - Mäntyharjun kesä avataan huomenna monin tapahtumin eri puolilla pitäjää

Lasten kulttuurikeskus Vekkula tuo Rantapuistoon muun muassa supersankaritoimintaradan. Kulttuurikeskus Vekkula

Pitäjänuutiset

Mäntyharjun kesän avaus lauantaina starttaa tapahtumarikkaan kesän. Päivän aikana on luvassa hauskanpitoa kaikille. Kesän avajaisten ohjelma koostuu pienistä ohjelmanumeroista ympäri Mäntyharjua. Tapahtumat tarjoavat kunta sekä paikkakunnan lukuisat yhdistykset ja yritykset.

Lauantaipäivä alkaa torilta. Toriostosten lomassa voi osallistua Mouhu-Voikosken Marttojen lohtuhuivitalkoisiin sekä kuunnella huuliharppu- tai haitarimusiikkia torikahvilassa.

Rantapuistossa puuhaillaan 4H:n ja Lasten kulttuurikeskus Vekkulan toimesta keppihevosten ja supersankaritoimintaradan merkeissä. Lisäksi luvassa on kesäjumppaa Virkistyksen tahdissa.

Asemanlammen ympäristössä voi myös käydä kokeilemassa Mäntyharjun melontakeskuksella melontaa, suppausta tai polkuveneilyä. Makasiinin Puoti & Kahvilassa vietetään uuden terassin avajaisia. Rantaravintola Kurkiniemen ympäristössä on nähtävillä vanhoja museoautoja.

Tarjan Muotipuodin edustalla on tarjolla pieni muotinäytös. Reissukirppiksen piha-alueen rompetorilla voi puolestaan myydä tavaraa tai tehdä löytöjä. Palan painiketta voi hakea Nilkko Brewingistä, jossa D.O. Saimaan kokki Ilkka Arvola tekee ruoka-annoksia lähiraaka-aineista.

Iltapäivällä seurakuntakeskuksen pihalla voi nauttia gospelmusiikista Farmers-yhtyeen esittämänä.

Kirkonkylällä juhlitaan kesän avauksen lisäksi Maaseutuhotelli Villa Auroran 6-vuotissynttäreitä. Ohjelmassa on muun muassa riippumaton puiston avaus, elämysmajoitus Siriuksen muraalin julkaisu sekä Martta Wendelinin näyttelyyn Kauniin arjen tulkki -liittyvä luento.

Kesän avaus näkyy myös muualla pitäjän alueella. Koirakivessä voi käydä tutustumassa Leskelä Highland -luomutilan eläimiin ja tilapuotiin. Enonlahdella Vierulan tilan itsepalvelukioskista löytyy kesän avajaistarjouksia. Päivän aikana voi käydä myös tutustumassa Tuustaipaleen entiseen kuntoutumiskeskukseen perustettuun Tuustaipaleen luontohotelliin.

Mäntyharjun tiet valtaa polkupyörien vilinä Gravel Race Mäntyharju GRM200 -pyöräilytapahtuman toimesta.

Minäkin olen -ympäristötaideteos ilahduttaa Kurkiniemessä elokuun 8. päivään saakka. Henry Parta

Kurkisalmen ylittävän sinisen sillan Kurkiniemen puoleiseen kupeeseen rakentuu kesän ajaksi esille ympäristötaideteos Minäkin olen. Teos koostuu kymmenistä eri hahmoista. Siitä, mitä teos Minäkin olen kokonaisuudessa tarkoittaa tai mitä se merkitsee, voi kukin katsoja tehdä omat johtopäätöksensä. Teoksen tarkoituksena onkin osittain saada katsojat kohtaamaan hahmot ja pohtimaan näiden merkitystä.

Teoksen toteutuksesta ovat vastanneet yhteistyössä Mäntyharjun työpaja sekä Savoset Mäntyharjun toimintakeskus. Teos on syntynyt näyttelijä-ohjaaja Tarja Pyhähuhdan sekä kuvataiteilija Mari Liimataisen vetämien kuvataidetyöpajojen tuloksena. Toteutusta on ollut mahdollistamassa myös Mäntyharjun kulttuuripalvelut.

Minäkin olen on esillä 5. kesäkuuta - 8. elokuuta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka