Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taideympäristö Asemanlammen rantaan tai sauna- ja ruokafestivaalit? - Nyt pääsee äänestämään Mäntyharjun kunnan rahankäytöstä

Mäntyharjun kunnan osallistuvan budjetoinnin malli Kuntakukkaro on edennyt äänestysvaiheeseen. Äänestykseen eteni seitsemän ehdotusta. Ehdotuksia voi äänestää 8. elokuuta saakka sähköisesti Mäntyharjun kunnan verkkosivujen kautta tai paperisella lomakkeella torin matkailuinfomökillä.

Tulokset julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla, kun äänestystulos on käyty läpi. Mikäli äänestyksen voittavan idean kokonaiskustannus jää alle varatun 20 000 euron budjetin voidaan toteutettavaksi valita toinenkin ehdotus.

Äänestysvaiheeseen etenivät seuraavat ehdotukset:

1. Taideympäristö Kurkilahden (Asemanlammen) rantaan. Toteutetaan taideympäristö Kurkilahden ympäristöön kesäaikana.

2. Pappilanniemen luontopolun kehittäminen. Toteutetaan luontopolkujen varteen ympäristötaidetta ja toiminnallisuutta mm. luonnon omia materiaaleja hyödyntäen.

3. Kulttuuriperintötapahtuma ”sauna- ja ruokafestivaali”. Toteutetaan eri toimijoiden ja taiteilijoiden kanssa tapahtuma kulttuuriperinnön ympärille, keskiössä mm. sauna- ja ruokakulttuuri.

4. Hyvinvointifestivaali/-tapahtuma. Toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa kulttuuria ja liikuntaa yhdistävä minifestivaali.

5. Jouluvalot keskustaan. Hankitaan uudet kiinteät jouluvaloelementit Mäntyharjun keskustaan.

6. Taidetta ja kulttuuria palvelutaloihin. Toteutetaan muun muassa kiertäviä näyttelyitä sekä muuta kulttuuritoimintaa kaikkiin mäntyharjulaisiin palvelutaloihin.

7. Puistopiknik-tapahtumien sarja. Toteutetaan kaikille avoimien puistopiknik-tapahtumien sarja Mäntyharjussa, esimerkiksi Rantapuistossa tai Iso-Pappilan ympäristössä.

Nekin ehdotukset, jotka eivät edenneet äänestykseen, ovat myös nähtävillä kunnan verkkosivuilla ja niiden yhteydessä on kerrottu perustelu sille, miksi ne eivät päätyneet äänestysvaiheeseen.

Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset ideoivat, suunnittelevat ja päättävät, mihin yhteisiä varoja käytetään. Mäntyharjun kunnassa kokeillaan vuonna 2021 ensimmäistä kertaa uutta tapaa ottaa asukkaat mukaan ideoimaan ja päättämään taloudellisten resurssien käytöstä. Vuoden 2021 Kuntakukkaron teemana on kulttuuripalvelut.

Ennen äänestysvaihetta toteutettiin ehdotusvaihe, jolloin ideoita kerättiin kuntalaisilta otakantaa.fi -palvelun kautta. Tätä seurasi yhteiskehittäminen, jossa ideoita kehitettiin kuntalaisille avoimessa työpajassa.

Äänestysvaiheen tuloksena valituksi tullut ehdotus toteutetaan vuosien 2021-2022 aikana.

Lisätietoja ja äänestyslomake:

www.mantyharju.fi/kuntakukkaro