Mäntyharju tulvii tapahtumia tänä viikonloppuna - musiikkia moneen makuun, swimrunia, hiekanveistoa, Pellepuisto...

Nellin ja Niilon Pellepuisto ilahduttaa lapsia lauantaina Rantapuistossa. Pitäjänuutisten arkisto

Henry Parta

Jos on kotona tai mökillä tylsää, kannattaa sitä tänä viikonloppuna torjua vierailemalla jossain lukuisista tapahtumista, joita Mäntyharjulla järjestetään.

Tänään perjantaina alkaa rantaravintola Kurkiniemen alueella hiekanveiston SM-kisat. Ravintolan alueella on pystytetty 11 suurta hiekkamuottia, joiden avulla kilpailijat työstävät teoksia kahden päivän ajan. Hiekkaa paikalle on tuotu peräti 88 000 kiloa.

Veistoshiekka löytyi Maanrakennus Ilkka Lepältä. Veistoshiekan löytäminen vaati useita tapaamisia ja hiekkanäytteiden postittamista Varkaudesta Mäntyharjuun ja Mäntyharjusta Lappeenrantaan. Hiekka saatiin muotteihin yli kymmenen talkoomiehen voimin kahden päivän aikana. Hiekkamuotit on saatu lainaksi Enonkosken kunnalta

Eeva Karhun teos arvostettiin pronssille edellisissä hiekanveiston SM-kilpailuissa. Karhu on mukana myös Kurkiniemessä. Pitäjänuutisten arkisto

Mukana on 11 veistäjää, heidän joukossaan hallitseva Suomen mestari Marika Walldén. Kilpailijat tekevät töitään perjantaina ja lauantaina, sunnuntaina on vuorossa palkintojenjako. Valmiit teokset jäävät ilahduttamaan alueella liikkuvia pidemmäksi ajaksi.

Perjantaina on tarjolla myös elävää musiikkia, kun Krouvissa kuullaan raskaan rockin ilosanomaa kahden bändin voimalla. Esiintyjinä ovat mäntyharjulainen Midnight Bullet ja mikkeliläinen As I May, jonka toisena solistina ja basistina on mäntyharjulainen Tipi Nokelainen. Kumpikin yhtye on valmistellut tulevaa pitkäsoittoaan ja uutta materiaalia on kuulijoille luvassa.

Midight Bulletin kunnon koronatauon jälkeen voi käydä tarkistamassa Krouvissa. Pitäjänuutisten arkisto

Lauantaina Nellin ja Niilon toiminnallinen Pellepuisto saapuu ilahduttamaan lapsia ja lapsenmielisiä Rantapuistoon kello 10-14. Pellepariskunta johdattaa kävijät lystikkäiden puuhatehtävien pariin.

Alhon kotimuseossa Miekankoskella on esillä ensimmäisen maailmansodan aikaisia kenttälinnoituksia. Opastetun näyttelyn jälkeen on mahdollisuus käydä tutustumassa paikan päällä linnoituksiin ja samalla myös mäntyharjulaiseen rajahistoriaan tai osallistua opastettuun Aatrasta myllyyn- museokierrokseen kotimuseolla. Tapahtuma alkaa kello 13.

Mäntyharjun kirkossa järjestetään puolestaan Soinnikasta suvea -tapahtuma, missä on kuultavissa yksinlauluja, duettoja ja pianosooloja sopraano Eilamaria Leskisen, tenori Hannu Jurmun ja pianotaiteilija Jouni Someron esittäminä. Tilaisuus alkaa kello 19.

Annika Nord hylkää hetkeksi kaupungin valot ja tulee Nilkko Taproomiin lauantaina. Carlos Marko-Tapio

Hieman kevyenpää musiikkia kuullaan Nilkko Taproomilla, missä esiintyy viime vuonna esikoisalbuminsa Koordinaatit julkaissut Annika Nord. Nainen ja kitara astelevat yleisön eteen kello 18 jälkeen.

Liikunnallisempaa viihdettä tarjoaa ensimmäistä kertaa järjestettävä swimrun-kilpailu. Uintijuoksua voi seurata vaikkapa Asemanlammen rannalta, sillä yksi uintiosuus suoritetaan siinä. Lähtö on Kisalasta kello 10.

Ja vielä ehtii myös kesäteattereihin. Sekä Pappilanparven Elämänvirta ja Koirakiven Autiotalo pyörivät vielä perjantaina ja lauantaina. Kulttuurinnälkää voi tyydyttää myös Taidekeskus Salmelassa, joka on auki päivittäin kello 11-18.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka