Koronatartunnat kasvussa Essotenkin alueella - Mäntyharjulla todettu pitkästä aikaa tartunta

Hans Gärdström patistaa kansaa rokotteen ottoon. Vesa Vuorela

Pitäjänuutiset

Essoten alueella on vahvistettu maanantain 19. heinäkuuta jälkeen kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Yhdeksän tartuntaa todettiin Mikkelissä ja yksi Mäntyharjulla. Lähes kaikki ovat jäljittymässä kotimaisiin tartuntalähteisiin.

– Tartuntaketjuja on ilmennyt jäljityksessä useampia. Tämä kertoo siitä, että ihmiset liikkuvat ja kohtaavat toisiaan vilkkaasti. Varovaisuuteen on kuitenkin nyt syytä, muistetaan ihmisiä tavatessa turvavälit, noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja käytetään julkisissa sisätiloissa kasvomaskia, kun turvavälejä ei pystytä pitämään, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Karanteenissa on tällä hetkellä noin sata henkilöä. Altistumispaikkojen listalle on lisätty viime viikonlopulta muun muassa kauppoja.

Gärdströn kororostaa, että rokottautumiseen on viimeistään nyt syytä ryhtyä. Essote on avannut uusia rokotusaikoja Mikkeliin tämän ja ensi viikon tiistai- ja torstai-illoille klo 15-18, jotta ensirokotteen saaminen olisi mahdollisimman helppoa kaikille yli 16-vuotiaille ja 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille, joilla ensimmäistä rokotetta ei vielä ole.

– Erityisen tärkeää olisi nyt saada rokotuskattavuutta vielä ylemmäs. Olemme saaneet selkeää seurantatietoa yhdenkin rokotuksen suojatehosta vakavaa tautimuotoa vastaan. Vaikka tartuntoja on tullut kertaalleen rokotetuille, ei osastohoidossa ole tällä hetkellä ketään, Gärdström muistuttaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka