Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertunmaalla eläteltiin toivoa elämän palaamisesta normaaliin uomiin - Reilusti yli 200 juhli Kuortin Kisahallissa Eläkeliiton Kesäjuhlissa

Torstai oli toivoa täynnä, kun Eläkeliiton Etelä-Savon piirin Kesäjuhlat saatiin viimein järjestää Kuortin Kisahallissa. Kisahalli on monelle tuttu paikka nuoruuden ajoilta. Nyt kokoonnuttiin hieman erilaisissa, mutta edelleen iloisissa merkeissä.

Aurinkoinen sää ainakin lupaili hyvää. Juhlaan oli kutsuttu Eläkeliiton Etelä-Savon yhdistysten jäsenet. Osallistujamäärä ylitti järjestäjien odotukset, reilusti yli 200 juhlijaa saapui paikalle.

Ohjelmassa oli puheita, soittoa, laulua ja tanssiesityksiä. Tilaisuus aloitettiin yhteislaululla Kirsti Hännisen haitarin säestyksellä. Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen totesi juhlapuheessaan, että Etelä-Savon on valtakunnassa ensimmäinen piiri, joka järjestää tämän kokoluokan tilaisuuden korona-ajan alkamisen jälkeen.

– Se antaa toivoa elämän palaamisesta normaaleihin uomiinsa.

Raimo Ikonen luovutti Eläkeliiton kultaisen ansiomerkin keväällä Eläkeliiton Etelä-Savon piirin toiminnanjohtajan tehtävistä eläköityneelle Airi Tellalle. Tella uudisti toimintaa, ja hoiti menestyksellä kahden piirin, Etelä-Savon ja Karjalan, toiminnanjohtajan tehtävät.

Eläkeliiton Etelä-Savon piirin tervehdyksen toi puheenjohtaja Arvo Levänen. Hän esitti huolensa jäsenmäärien laskusta kaikissa järjestöissä kautta maan. Myös Eläkeliiton jäsenmäärää on ollut hienoisessa laskussa.

– Pertunmaa on kuitenkin onnistunut kasvattamaan jäsenmääräänsä viime vuosina. Se olkoon meillä kaikilla tavoitteena.

Kunnan tervehdyksen toi kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen. Hän puhui eri ikäisten ihmisten kohtaamisen tärkeydestä, sukupolvien ketjusta.

– Eläkeliiton Pertunmaan yhdistys on aktiivinen ja osallistuu moneen. Esimerkiksi syksyllä alkava kirjoituskurssi, jossa tallennetaan omat juuret ja lapsuusmuistot, on tärkeää ja tarpeellista työtä.

Juhlat jatkuivat upeilla soitto- ja lauluesityksillä. Myrskyluodon Maijan esittivät Sirpa-Liisa Kuoppala (laulu). Anni-Sirkku Askola-Piispanen (tanssi) ja Sisko Hottola (piano).

Lopuksi Senioritanssijat esiintyivät Askola-Piispasen johdolla. Eläkeliiton Pertunmaan yhdistyksen puheenjohtaja Kaija Montin kiitti päätössanoissaan osallistujia ja Pertunmaan yhdistyksen ahkeraa talkooporukkaa. Tilaisuuden juonnosta huolehti Eläkeliiton Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja Juhani Sihvonen.

Ohjelmaosuuden päätyttyä penkit kannettiin sivuun, ja aloitettiin tanssit mäntyharjulaisen Elämän kulkurit -orkesterin tahdeissa. Tanssin lomassa nautittiin puffetin antimista, perinteisestä grillimakkarasta, letuista ja kahvilan tarjonnasta.