Koronapassi käyttöön Mäntyharjussa kunnan tiloissa - Koskee Kinoa, Kisalaa ja sisäliikuntapaikkoja, jossa on yli 10 henkilöä

Kisalaan saa ottaa kerrallaan nyt 50 henkilöä. Jaakko Avikainen

Pitäjänuutiset

Mäntyharju ottaa käyttöönsä koronapassin Kinossa, Kisalassa ja sisäliikuntapaikoissa, kunta kertoo tiedotteessaan. Passia kysytään yli 16-vuotiailta, jos tilassa on yli 10 henkilöä.

Sisäliikuntapaikassa saa kerrallaan olla enimmillään 50 henkilöä ja osallistujat tulee myös kirjata. Pukuhuoneiden osalta rajoitus on viisi henkilöä. Kirjasto on toistaiseksi normaalisti auki.

Kunnan päätös perustuu Itä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina antamaan tartuntatautilain mukaiseen määräykseen. Siinä kuntia velvoitetaan ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä. Aluehallintovirasto kielsi kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Tilaisuuksien järjestäjät voivat ottaa käyttöön koronapassin, jolla henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa. Koronapassia ei edellytetä esimerkiksi henkilökunnalta tai esiintyjiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.

Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun, eli ensi viikon perjantaihin saakka.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka