Kaksi identtistä ulosajoa Pertunmaalla vuoden viimeisenä iltana – Poliisi kirjasi kummastakin rattijuopumusepäilyn

Juho Silventoinen

Pertunmaalla sattui uudenvuodenaaton iltana kaksi täysin identtistä ulosajoa. Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytykset tieliikenneonnettomuuksista vartin yli kahdeksalta ja hieman yhdeksän jälkeen illalla.

Päivystävä palomestari Jari Iskanius kertoo, että kummassakin tapauksessa auto ajettiin hiljaisilla vauhdeilla lumipenkkaan. Kummassakin tapauksessa auto pysyi pyörillään eikä vähäisiäkään henkilö- tai materiaalivahinkoja sattunut.

– Pelastuslaitoksella ei ollut juuri tehtävää. Ensihoitoa ei edes hälytetty paikalle, Iskanius kertoo.

Tapahtumapaikat sijaitsevat hieman Kuortista pohjoiseen. Ensimmäinen ulosajo tapahtui Mansikkamäentiellä, toinen vain hieman pohjoisempana Nipulinmetsätiellä.

Kaksi eri matkuetta

Tiellä pysymistä vaikeutti molemmissa tapauksissa tien liukkauden lisäksi päihtymys. Ylikonstaapeli Arto Tynkkynen Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta vahvistaa, että kummastakin tapauksesta on kirjattu rattijuopumusepäily.

Vaikka tapaukset olivat käytännössä identtiset, Tynkkynen kertoo, että ajallisesti lähekkäiset rikokset on tehty eri autoilla. Jälkimmäisenä penkkaan ajetussa autossa päihtyneitä henkilöitä oli kaksi.

Tynkkysen mukaan muista rikoksista kuin rattijuopumuksesta kuljettajia ei tällä tietoa epäillä.

Palvelut

Ruokapaikka