Laajoista koronakaranteeneista luovutaan myös Mäntyharjussa ja Pertunmaalla - Tartunnan saaneet pyritään edelleen asettamaan eristykseen

Essoten alueella luovutaan laajoista koronakaranteeneista. Varmistetun koronatartunnan saaneet pyritään kuitenkin edelleen asettamaan eristykseen.

Koronanyrkki, eli alueellinen koronakoordinaatioryhmä, päätti tiistaina, että altistuneita ohjeistetaan karanteenien sijasta välttämään sosiaalisia kontakteja.

Altistuneita ohjataan edelleen oireiden ilmaantuessa eristäytymään ja hakeutumaan koronatestiin.

– Nyt siirrytään tilanteeseen, jossa aikuisväestön pitää vapaaehtoisin toimin rajoittaa kontaktiensa määrää, sillä laajat karanteenitoimet ovat kohtuuttomia tässä epidemiatilanteessa ja rokotekattavuudessa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Nyrkki suosittelee, että kouluun ja varhaiskasvatukseen ei osallistuta viiteen vuorokauteen, jos samassa taloudessa on varmistettu koronatartunta. Kouluun ja varhaiskasvatukseen voi parata oireettomana viiden vuorokauden kuluttua.

Essote perustelee koronastrategiansa muutosta alueen korkealla rokotekattavuudella, omikronmuunnoksen pienemmällä sairaalahoidon tarpeella ja tapausten korkealla määrällä.

Essoten aluee lla, mukaan lukien Mäntyharjussa ja Pertunmaalla tartuntojen määrä on korona-ajan korkeimmalla tasolla. THL:n tilastoihin on viime maanantaista alkaen kirjattu Mäntyharjusta yhteensä 51 tartuntaa. Pertunmaalla tartuntoja on kirjattu samassa ajassa kahdeksan.

Seppälä muistuttaa, että testeihin pääsee edelleen hyvin. Eristyspäätöksen avulla koronatartunnan saaneet voivat hakea mahdolliseen tulonmenetykseen Kelan tartuntatautipäivärahaa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi tiistaina aiemman päätöksensä asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta.

Nyt voimassa on rajoitus, jonka mukaan ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujat ja seurueet voivat välttää lähikontakteja toisiinsa. Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.

Koronanyrkki suosittaa omalta osaltaan yli 18-vuotiaiden kuorolaulutoiminnan ja aikuisten ryhmäliikunnan pitämistä tauolla vielä kahden viikon ajan 8. helmikuuta asti.

Koronatartunnan osuessa

Ohjeet positiivisesta koronatesti-tuloksesta

Jos perheen tai talouden jäsen on oireinen ja saanut positiivisen testituloksen kotitestissä tai terveydenhuollon koronatestissä:

Kaikkien perheeseen tai talouteen kuuluvien tulee omaehtoisesti välttää kodin ulkopuolisia kontakteja, kunnes positiivisen tuloksen saaneen oireiden alkamisesta on kulunut viisi (5) vuorokautta.

Jos muu perheen tai talouden jäsen saa positiivisen testituloksen kotitestissä tai terveydenhuollon koronatestissä, viiden vuorokauden aika lasketaan viimeisimpänä sairastuneen oireiden alkamisesta. Jos positiivisen tuloksen saanut on oireeton, viiden vuorokauden aika alkaa testauspäivästä.

Jos perheeseen tai talouteen kuuluu koululainen tai varhaiskasvatukseen osallistuva, suositus on, että lapsi on kotona omaehtoisesti viiden vuorokauden ajan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaamalla saat sähköpostiisi kuukausittain koosteen Mäntyharjun ja Pertunmaan kiinnostavimmista jutuista ja uutisista. Pysyt näin kärryillä siitä mitä seudulla tapahtuu.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut

Ruokapaikka