Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronasuositukset kevenevät Essoten alueella sunnuntaina - Kokoontumisrajoituksia tai etätöitä ei enää suositella

Essoten koronanyrkki on valmis purkamaan koronasuosituksia, vaikka alueen epidemiatilanne on edelleen vaikea. Voimassa olevat suositukset päättyvät tämän viikon sunnuntaina.

Mäntyharjussa on tilastoitu torstaihin 10.3. mennessä yhteensä 508 koronatartuntaa. Maaliskuun aikana näistä on kirjaantunut tilastoihin 145 kappaletta. Pertunmaalla tartuntoja on tilastoitu yhteensä 64, joista maaliskuussa on kirjattu 27 kappaletta.

Essoten alueella yli 62 prosenttia väestöstä on saanut kolme koronarokotusta. Korkean rokotuskattavuuden ansiosta lainsäädäntöön perustuvat koronarajoitukset koskevat alueella enää velvoitetta huolehtia asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuudesta.

Itä-Suomen aluehallintoviraston antama määräys asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä on voimassa maaliskuun 20. päivään saakka.

Maanantaista 14.3. alkaen Essoten alueella ei enää suositella kokoontumisrajoituksia henkilömäärän suhteen. Kokoontumisia voi järjestää rajoituksetta, terveysturvallisuuden huomioon ottaen. Kokoontumisia suositellaan järjestämään vain välttämättömistä syistä.

– Terveysturvallisesti järjestetty kokoontuminen tarkoittaa sitä, että kaikkien osallistujien on mahdollista säilyttää turvavälit muihin henkilöihin, tilaisuudessa käytetään kasvomaskeja ja huolehditaan käsihygieniasta, toteaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Poikkeuksena ovat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat ja rokottamattomat aikuiset, joita edelleen suositellaan välttämään sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisia.

Maanantaista alkaen poistuu myös Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen alueille annettu etätyösuositus. Terveysturvallisuuden varmistamiseksi työpaikoilla kannustaa Essoten koronanyrkki jatkamaan etätyöskentelyä niissä työtehtävissä, missä se on mahdollista.

Myös terveydenhuollon ryhmätoiminnot voidaan aloittaa, mutta vasta viikkoa myöhemmin, maanantaina 21. maaliskuuta.

Essoten koronanyrkki pitää voimassa suosituksensa koskien sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköitä. Muita kuin välttämättömiä vierailuja pitäisi edelleen välttää.