Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eriskummallinen ketjureaktio Mäntyharjulla: Viitostiellä lojunut sorkkarauta kimposi edellä ajaneesta autosta päin pakettiautoa ja rei'itti sen tankin

Viitostielle hylätty sorkkarauta poiki Mäntyharjulla perjantaina harvinaislaatuisen tapahtumasarjan, joka päätti tylysti Mikkelin suuntaan kulkeneen pakettiautoilijan matkan.

Päivystävä palomestari Jarno Laikola kuvaa, että mukana oli huomattavan paljon huonoa tuuria. Sorkkarauta päätyi osittain pakettiauton polttoainetankkiin.

– Edellä kulkenut auto väisti tiellä lojunutta sorkkarautaa vasemmalle. Ilmeisesti sorkkarauta oli jäänyt tämän auton renkaan alle ja sinkoutui siitä oikealle puolelle, johon pakettiauton kuljettaja oli väistänyt, kertaa Laikola tapahtumien kulun.

Kun pelastuslaitoksen yksiköt ehtivät kohteeseen, sorkkarauta oli dieseltankkiin tekemässään reiässä visusti paikallaan.

– Tarina ei kerro, minkä verran pohjaan tuli muita vaurioita, Laikola sanoo.

Tankki oli kuitenkin entinen, ja matka päättyi niille sijoilleen. Kuljettaja oli saanut ohjailtua autonsa hieman tien sivuun ja ehtinyt pian osuman jälkeen itse soittaa paikalle hinausauton.

Onnettomuus sattui lähellä Pertunmaantien liittymää.

Vesisade levitti öljyn pitkin tannerta

Maahan valuneen dieselin määrää on Laikolan mukaan erittäin paha arvioida.

– Tankissa oli ehkä 60 litraa dieseliä, mutta vettä tuli taivaan täydeltä, ja osa huuhtoutui sadevesien mukana pientareelle.

Öljyä pääsi ulos tankista kuitenkin enintään vain kymmenkunta litraa – kiitos pelastajien pelisilmän.

– Hyvä, etteivät olleet ottaneet sorkkarautaa pois reiästä. Olisi tullut vielä enemmän tavaraa pois, Laikola veistelee.

Hälytys pienestä öljyvahingosta Mäntyharjulla tuli Etelä-Savon pelastuslaitokselle puoli kolmen aikaan iltapäivällä.