Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertunmaan pelastettava ei tiennyt missä oli – "Paras tapa hätäpuheluun on käyttää mobiilisovellusta 112"

Sovelluksen käyttäminen on ainoa keino kertoa tarkka sijainti silloin, kun onnettomuus sattuu paikassa, jolle ei ole osoitetta.

Pertunmaalla pelastettiin torstaina maastosta ihmistä, joka ei tiennyt sijaintiaan. Päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo tiedotteessa, että pelastuslaitos avusti ensihoitoa potilaan etsimisessä ja siirtämisessä.

Autolla, veneellä ja kävellen luonnossa liikkunut ihminen oli saanut sairauskohtauksen Kaijanmäessä Pertunmaalla. Hän ei tiennyt omaa, tarkkaa sijaintiaan.

Apuna operaatiossa käytettiin muun muassa venettä ja pelastuslaitoksen pintapelastuskalustoa. Ensihoito kuljetti sairauskohtauksen saaneen jatkohoitoon. Hälytys tuli kello 14.10.

Pelastuslaitos muistuttaa, että paras tapa suorittaa hätäpuhelu on käyttää mobiilisovellusta 112. Sovelluksen kautta sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Se nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä eikä ilmoittajan tarvitse käyttää aikaa onnettomuuspaikan selvittämiseen.

Sovelluksen käyttäminen on ainoa keino kertoa tarkka sijainti silloin, kun onnettomuus sattuu paikassa, jolle ei ole osoitetta, kuten maastossa, vesistössä tai pitkällä tieosuudella.