Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntyharjun Kirkonkylän koulu päätynee purettavaksi – Kunta hylkäsi ostotarjoukset

Kuntaa eivät miellyttäneet hintatarjoukset eivätkä ostajaehdokkaiden liikeideat.

Mäntyharjun kunnanhallitus hylkäsi kaikki Kirkonkylän koulusta saadut tarjoukset. Kunta on hakenut koulukiinteistölle ostajaa Huutokaupat.com-sivustolla. Tarjouksia tuli yhteensä neljä.

Korkein tarjous oli 9 750 euroa. Kunnan mielestä tarjottu hinta ei kuitenkaan vastaa tonttimaan arvoa.

Kunta edellytti hintatarjouksen lisäksi kuvausta kohteen suunnitellusta käytöstä. Käytön olisi pitänyt jotenkin liittyä tai tukea olemassa olevaa toimintaa Kirkonkylän alueella. Ennakkoarvioinnissa todettiin, ettei mikään tarjouksissa esitellyistä suunnitelmista olisi edistänyt työllisyyttä tai kulttuurimatkailua Kirkonkylässä.

Nyt kunnanhallitus edellyttääkin, että tekninen lautakunta laatii suunnitelman koulun purkamiseksi. Kunta on varautunut purkamiskuluihin 100 000 euron varauksella.

Kirkonkylän koulu on etsinyt ostajaa aiemminkin. Tyhjillään se on ehtinyt olla jo muutaman vuoden. Vielä vuonna 2019 koulua oli tarkoitus saneerata ja laajentaa, mutta koulun kunto paljastui luultua huonommaksi. Remontti keskeytettiin hintalapun paisuessa liikaa. Seuraavana vuonna kunta päätti siirtyä yhden koulun malliin.