Mäntyharju lupautui mukaan Saimaa-ilmiöön – Kunta tukee hanketta 1,5 eurolla asukasta kohden

Mäntyharjun kunta lähtee mukaan Saimaa-ilmiön rahoittamiseen. Saimaa-ilmiö on Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku. Useat alueen kunnat ja kaupungit ovat jo sitoutuneet hankkeeseen.Kunta

Saimaa-ilmiöön ja Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen liittyvä kontti oli Mikkelissä viikon ajan loppuvuodesta.

Saana Huhtala

Mäntyharjun kunta lähtee mukaan Saimaa-ilmiön rahoittamiseen. Saimaa-ilmiö on Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku. Useat alueen kunnat ja kaupungit ovat jo sitoutuneet hankkeeseen.Kunta tukee hanketta 8 500 euron rahoituksella, jos Saimaa-ilmiö voittaa kulttuuripääkaupungin tittelin.

Hankkeen edustajien esitys kuntarahoitukseksi oli kolme euroa asukasta kohden. Mäntyharjun osalta se olisi tarkoittanut 17 040 euron osuutta. Kunnanhallituksen nyt hyväksymä rahoitus on noin 1,5 euroa per asukas. Rahoitus jakautuu toteutuessaan vuosille 2022–2026.

Mäntyharju päätti osallistua hankkeeseen noin puolet ehdotettua summaa pienemmällä rahoituksella, sillä kunta on ”Saimaan reunakuntia”. Näin ollen kunta ei koe saavuttavansa hankkeesta samanlaista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta kuin Saimaan ääressä olevat kunnat.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka