Salmelan kesä tarjoaa J.Karjalaisen, Vesa-Matti Loirin ja Jaakko Ryhäsen – uutuutena Matti Salmisen mestarikurssi, nuori taiteilija on Suvi Malek

Taidekeskus Salmela tarjoaa tulevana kesänä jälleen monipuolisen kattauksen kuvataiteita ja musiikkia. Koronan vuoksi viime kesänä tapahtumia jouduttiin karsimaan, mutta nyt

Vesa-Matti Loiri tulee esiintymään Liisamaija Laaksosen taiteilijajuhlaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Pitäjänuutiset

Taidekeskus Salmela tarjoaa tulevana kesänä jälleen monipuolisen kattauksen kuvataiteita ja musiikkia. Koronan vuoksi viime kesänä tapahtumia jouduttiin karsimaan, mutta nyt niitä riittää senkin edestä.

Avajaisia vietetään lauantaina 12. kesäkuuta Saimaa Sinfonietan sävelin, solisteina legendaarinen basso Jaakko Ryhänen ja sopraano Hannakaisa Nyrönen. Kapellimestarina toimii Elias Seppälä. Avajaisjuhlat järjestetään perinteiseen tapaan avajaiskonsertin jälkeen.

Kesän uutuutena Salmelan tilaama sävellyskonsertti laajennetulla Puistonäyttämöllä. Torstaina 1. heinäkuuta kuullaan aarioita Salmelan oman kapellimestarin Arto Pajun säveltämästä Wiipuri -oopperasta, joka kantaesitetään Salmelassa kesällä 2022. Sinfoniaorkesterin solisteina esiintyvät Ville Rusanen, Mikael Konttinen ja Hanna Hoikkala. Klarinettikonserton solisteina ovat Kimmo ja Pauli Leppälä, viulukonserton esittää Jesse Viinikangas.

Liisamaija Laaksonen viettää taiteilijajuhlaansa kaksi päivää myöhemmin lauantaina 3. heinäkuuta kirkossa. Juhlassa esiintyvät Vesa-Matti Loiri, Katariina Kaitue ja Samuli Edelmann. Säestäjänä toimii Matti Paatelma.

Salmelan ensimmäinen mestarikurssi laulajille Matti Salmisen johdolla järjestetään sunnuntaina 15. elokuuta. Opettajina Salmisen lisäksi toimivat Juha Uusitalo ja Pekka Asikainen. Kurssille on kutsuttu seitsemän lahjakasta laulajaa ja kurssille on halukkaiden mahdollisuus hakeutua kuunteluoppilaaksi seuraamaan opetusta. Mestarikurssin oppilaat esiintyvät kurssin päätöskonsertissa, joka huipentaa Salmelan kesän.

Myös kevyempään musiikkia on jälleen tarjolla. Juhannuspäivänä 26. kesäkuuta puistonäyttämöllä svengataan Muskan ja orkesterin tahtiin. Heinäkuun 7. päivä lauteille nousevat Pepe Willberg ja 12 miehen orkesteri, Mamba (15.7.) ja J. Karjalainen (22.7.) Elokuvamusiikkikonsertissa esiintyvät Waltteri Torikka, Maria Ylipää ja Salmelan festivaaliorkesteri 24.-25. heinäkuuta.

Hyvänmielen yhteislaulutilaisuus Kaikki laulaa Salmelassa on 31. heinäkuuta laulattajina Arja Koriseva, Mikael Konttinen, Hanna Hoikkala ja Salmela House Band kapellimestarinaan Arto Paju.

Kesän nuori taiteilija on Suvi Malek. Kuva: Taru Hokkanen

Kuvataiteen legendoista Salmela esittelee Reidar Särestöniemen (1925-1981) teoskokoelman

Kokoelma muodostuu Kirsi ja Keio Eerikäisen säätiön sekä useiden yksityiskokoelmien teoksista.

Uudet teoskokoelmat näyttelyyn tuovat Marika Mäkelä, Rafael Wardi ja Mi Kuoppa. Näyttelyssä nähdään teoksia myös Nina Ternolta (1935-2003) ja Harri Leppäseltä (1952-2017).

Kesän nuori taiteilija on kuvataidekilpailussa 2020 yleisön suosikikseen äänestämä Suvi Malek. Teoskokoelmansa esittelevät kuvataidekilpailun 2020 voittaja Anna-Liisa Kankaanmäki sekä Kia Taegen, Elisa Marin, Markus Still, Kaisamaisa Erämies, Anni Jokitalo, Tilla Kekki, Inari Krohn, Johanna Lumme, Vilmalotta Olivia Schafhauser ja Kaisa-Tuulia Tuomi.

Puistonäyttämön laajennuksen myötä istumapaikkojen määrä kasvaa 1300:n. Salmela on varautunut järjestämään tapahtumat turvavälein ja voimassa olevien määräysten mukaisesti

Ravintola Kesäheinä avautuu samanaikaisesti Salmelan kanssa. ”Maku edellä” on uuden ravintolapäällikön suunnitelma, jossa Kesäheinän perinteiset paikalliset herkut kohtaavat sopivasti uutta ja mielenkiintoista makumaailmaa.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolle nousee 1000-vuotinen valtakunta -näyttelykokonaisuus. Taiteilijoina ovat Miina Äkkijyrkkä, Ilkka Juhani Takalo-Eskola ja Leonardo da Vilhu.

Luonto- ja kulttuuritalo avautuu yleisölle jo toukokuussa ollen auki lauantaisin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka